Početna Vijesti Tako sam se nadao da ćeš se izvući: Nakon borbe sa zdravstvenim...

Tako sam se nadao da ćeš se izvući: Nakon borbe sa zdravstvenim problemima, preminuo Salem Sihirlić

Danas je u 65. godini života u Mostaru preminuo Salem Sihirlić, pjevač narodne i folk muzike.

Podsjećanja radi, Salem je u martu 2023. godine doživio težak moždani udar. Tokom tog teškog perioda, boravio je u jedinici intenzivne njege u mostarskoj bolnici, gdje su medicinski stručnjaci hrabro pokušavali da ga vrate iz kome. I uspjeli su.

Tada je Salem uspio da prebrodi posljedice moždanog udara, ali se nikad nije u potpunosti oporavio. Puno je šetao po Ruištu i nadao se da će se njegov organizam vratiti na prijašnje stanje iako je bio svjestan da je to teško, ipak se borio.

PROČITAJTE JOŠ:

“SMUVAĆEMO SE MI KAD TAD” Marija Šerifović se javno obratila poznatom Srbinu, mreže se usijale nakon njene poruke

Nažalost, i pored svog hrabrog oporavka, Salem Sihirlić je izgubio bitku sa zdravstvenim izazovima koji su ga zadesili. Njegovi prijatelji, kolege i pratioci izražavaju duboko žaljenje zbog gubitka jednog od najtraženijih izvođača narodne i folk muzike u Bosni i Hercegovini.

“Ode dobri moj Salem Sihirlić. Brate moj, neka ti dragi Allah da lijepi dženet i vječni rahmet… a tako sam se nadao i dovio da ćeš se izvući”, napisao je Adnan Delić uz fotografiju na kojoj je sa nasmijanim pjevačem.

Salem Sihirlić će ostati u sjećanju kao talentovan pjevač čije su pjesme doprinosile veselju i zabavi na mnogim događanjima širom zemlje.