Početna Zanimljivosti Marijana nije htjela da čeka sudsku presudu, uzela je pištolj i ubila...

Marijana nije htjela da čeka sudsku presudu, uzela je pištolj i ubila silovatelja sedmogodišnje kćerke

Marijana Bahmajer je šestog marta 1981. godine ušetala u sudnicu i ubila Klausa Bovskog, seksualnog prestupnika, kojem se tada sudilo za silovanje i ubistvo njene sedmogodišnje kćerke. Marijana je u Bovskog ispalila više metaka, a on je na licu mjesta preminuo. Uslijedilo je suđenje majci osvetnici kako je javnost zapamtila ovu ženu.

“HITAN SLUČAJ, IMAMO 177 PUTNIKA U AVIONU” Detalji drame iznad Amerike: Pilot u panici traži pomoć nakon što je otpao dio letjelice

Marijana Bajmajer osuđena je 1983. na šest godina zatvora zbog ubistva.

Bahmajer je bila samohrana majka koja je sedamdesetih godina prošlog vjeka vodila pab u zapadnonemačkom gradu Libeku.

Jedva je preživljavala, ali se trudila da brine o maloj Ani, svom trećem djetetu. Dvoje starije djece je prethodno dato na usvajanje.

Djevojčica je pronađena mrtva petog maja 1980. godine

Sedmogodišnjakinja je tog kobnog dana napustila školu nakon svađe sa majkom. Oteo ju je tada 35-godišnji lokalni mesar Klaus Grabovski koji je već imao krivični dosije, uključujući i zlodela zlostavljanja djece.

Kako je istraga pokazala, Grabovski je držao Anu u svom domu satima prije nego što ju je zadavio najlonskim čarapama. Nije dokazano da li ju je seksualno napastvovao. Sakrio je tijelo u kartonskoj kutiji koju je ostavio na obali obližnjeg kanala.

PROČITAJTE JOŠ:

SRPSKI GLUMAC HITNO OPERISAN, DOKTORI KAD SU GA OTVORILI ZATEKLI JEZIV PRIZOR: Jedva je izvukao živu glavu na ramenima zbog bolesti

Njegova vjerenica saznala je šta se dogodilo, obavestila je policiju i on je uhapšen iste večeri. Priznao je ubistvo, ali je negirao da je zlostavljao dete. U svoju odbranu izneo je bizarne tvrdnje da je zadavio Anu jer je pokušala da ga uceni. Rekao je da je devojčica pokušala da ga zavede i pretila da će reći majci da ju je maltretirao ako joj ne da novac.

Advokati Grabovskog bazirali su odbranu tome da je zločin počinio zbog hormonske neravnoteže. Bio je dobrovoljno kastriran nekoliko godina ranije, a zatim primao hormonsku terapiju.

Trećeg dana suđenja u Okružnom sudu u Libeku Marijana se pojavila na sudu i iz torbice izvukla pištolj i osam puta povukla obarač. Šest hitaca pogodilo je Grabovskog.

Prema rečima sudije Gintera Krugera, koji je razgovarao sa Bahmajerovom neposredno nakon što je pucala u Grabovskog, ona je rekla:

„Htela sam da ga ubijem. Ubio je moju ćerku… Htela sam da mu pucam u lice, ali sam mu pucala u leđa… Nadam se da je mrtav”, poručila je.

Policajci koji su bili u sudnici tog dana, rekli su da je Marijana čoveka koji je ubio njenu ćerku nazvala svinjom.

Kasnije kada joj se sudilo za ubistvo, ispričala je da je u snu pucala u mesara i da joj se u sudnici ukazala vizija ćerke.

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) “OTIŠLA SAM DA PROVJERIM DA LI MI KĆERKA DIŠE” Luna Đogani u uključenju otkrila šta je doživjela

“Čula sam da je želeo da da izjavu. Pomislila sam, sada sledi još jedna laž o žrtvi, koja je bila moje dete”, rekla je Marijana na uznemirujuće tvrdnje da je njena devojčica ucenjivala ubicu.

Sud ju je za ubistvo sa predumišljanjem osudio na šest godina zatvora. Odslužila je polovinu kazne. Slučaj je izazvao oprečne komentare u nemačkoj javnosti, a većina je bila na strani majke. Umrla je 17. septembra 1996. godine u 46. godini života. Sahranjena je pored ćerke Ane.

Blic.rs