Početna Sport Otkriveno zašto je Benzema napustio Saudijsku Arabiju i već je poznata njegova...

Otkriveno zašto je Benzema napustio Saudijsku Arabiju i već je poznata njegova sudbina

Francuski fudbaler Karim Benzema bio je na meti žestokih kritika u Saudijskoj Arabiji nakon što je njegov Al-Ittihad izgubio u derbiju kao domaćin od Al-Nassra.

Benzema je nakon odlaska iz Real Madrida sretno stigao u Saudijsku Arabiju. Francuski napadač želio je započeti novu avanturu u kulturi koja je bila posebno drugačija od one koju je doživio u prethodnim klubovima.

PROČITAJTE JOŠ:

“EKSPLODIRAĆE MI SRCE” Otac nije znao da mu sin dolazi iz Amerike nakon 7 godina: Snimak zbog kojeg suze same kreću

Karimovi prvi mjeseci prošli su veoma dobro, davao je golove, bio lider tima, sve mu je išlo od ruke. Ali sve je nestalo u jednom potezu. U Saudijskoj Arabiji postoji ‘slučaj Benzema’, nakon što je bivši golgeter Lyona i Reala napustio Džedu.

Navodno su Benzemi teško pale kritike koje je trpio proteklih dana, pa je napustio Saudijsku Arabiju. Osim toga, Benzema je ugasio svoje profile na društvenim mrežama. Nije to ništa novo, pošto je po napuštanju Reala prestao da prati Madriđane na Instagramu.

Mnogi vjeruju da je Benzema završio sa Saudijcima i da se ne želi vratiti, te da od januara želi da pređe u neki drugi klub izvan zemalja Bliskog istoka, ali čini se da to nije istina.

Marca je iz dobrih izvora saznala da Benzema pati od povrede stopala i da je dobio dozvolu kluba i ljekara da napustio Saudijsku Arabiju, te da nije u pitanju “bijeg” ili bilo kakva kontroverza.

Istina je da Benzema nije u formi, da ga dosta kritikuju, ali on je ipak osoba koja se naučila nositi s pritiskom i nema namjeru odustati tako brzo.

Karim nije trenirao zbog povrede proteklih dana i trebalo je da propusti meč protiv Al-Taia u subotu, ali je isti otkazan i pomjeren za srijedu, kada bi Francuz mogao da se vrati i ponovo bude u sastavu aktuelnog prvaka Al-Ittihada.

PROČITAJTE JOŠ:

TUGA U BH. GRADU: EDINOVO SRCE PRESTALO KUCATI U 46. GODINI ŽIVOTA

Uz 20 odigranih utakmica, u kojima je postigao 12 golova i pet asistencija, Karim proživljava najteže sate otkako je napustio Real Madrid, to je istina, ali ima isuviše bogat ugovor da bi tek tako lako digao ruke od svega.

“Došao je kao zvijezda, a sada ga ponižavaju i žestoko kritikuju. Već je dobio pogrdan nadimak. Nazivaju ga ‘Ben-Hazima’, što u prijevodu znači Sin poraza”, pišu arapski mediji.

Nevjerovatno je da je jedan ovakav fudbaler postao predmet ismijavanja. Ipak, može se reći da je to sam tražio jer je odlučio napustiti Real Madrid i prihvatiti ponudu od gotovo 200 miliona eura na godišnjem nivou.

(Ajdin B.)