Početna Vijesti “PUSTITE MENE, JA NISAM BITNA, SPASITE MI DIJETE”: Posljednje riječi poginule trudnice...

“PUSTITE MENE, JA NISAM BITNA, SPASITE MI DIJETE”: Posljednje riječi poginule trudnice odzvanjaju! Njena porodica slomljena od bola

Strašna tragedija je zadesila selo Biljeg u opštini Merošina kod Niša, odakle je rodom Milena F. (32), koja je u petak poginula u saobraćajnoj nesreći u mestu Batrge kod Tutina, a koja je bila u devetom mesecu trudniće.

Sa njom u kolima su, kako je Kurir pisao, bili suprug N. F.(32) i sinčić od tri godine, a za čiji život se bore lekari u Beogradu jer je zadobio teške povrede glave.

– “Pustite mene, ja nisam bitna, spasite mi dete”, to su bile Milenine poslednje reči kada se vozilo survalo u ambis kanjona reke Ibar – prepričavali su njeni rođaci na sahrani u nedelju u selu Biljeg.

Kako nam kažu Milenini rođaci, mladu i požrtvovanu majku na večni počinak ispratilo je nekoliko stotina ljudi.

– Ona je izgovorila tu jednu rečenicu, prvom čoveku koji je video da se tragedija dogodila i koji se sjurio na dole prema reci, gde je bilo uništeno vozilo. Milena je tražila da joj spasu sinčića, bila je još nekoliko trenutaka živa da to kaže, a potom je izdahnula – rečeno je nezvanično Kuriru.

Milena F. je pre tragedije bila kod svojih roditelja i brata u rodnom selu sa mužem i deteton, sa kojima je inače živela u Tivtu. Nesreća se dogodila kada su se vraćali za Crnu Goru, na izlazu iz tunela kod sela Batrge. Automobil u kom je bila tročlana porodica sleteo je puta u kanjon Ibra, dubok više od 200 metara.

PROČITAJTE JOŠ:

POSLJEDNJE INFORMACIJE O SMRTI MIHAILA JANJUŠEVIĆA! Policija se umiješala u istragu: Naložena obdukcija Janjuševog brata

– Ništa tužnije nisam doživeo u životu. Gde je tu pravda ode mi rođaka koja nikada nije ni mrava zgazila, a borila se za svoju porodicu kao lavica. Na sahrani su bili i roditelji njenog supruga iz Crne Gore. Govor je držao njihov kum i kada je rekao “da je porodica u kojoj je bila udata nikada neće zaboraviti” i toliko lepih reči o snaji, mislim da je i ona zemlja na groblju proplakala. To je bilo toliko dirljivo da su svi plakali. Na sahrani je stvarno bilo mnogo ljudi i iz Crne Gore, i kolege njenog brata koga je mnogo volela – priča nam jedan od Mileninih rođaka.

On kaže da je porodica bila u Biljegu kako bi dečak proslavio svoj treći rođendan sa bakom i dekom i ujakom, ali i kako bi proslavili krsnu slavu Mileninih roditelja, Svetog Nikolu.

U bolnici

Dečaka obilazi rodbina

Povređeni dečak je posle zbrinjavanja u Opštoj bolnici u Novom Pazaru transportovan za Beograd na Neurohirurško odeljenje zbog ozbiljnosti povreda glave. Članovi porodice su uz njega u bolnici, i kako kažu rođaci, svi se mole da maliđšan prebrodi teške povrede i nadaju se njegovom oporavku. Otac dečaka, a suprug poginule Milene, N. F. zadobio je serijski prelom rebara i povredu pluća, a oporavlja se u novopazarskoj bolnici.

– Proslavili su slavu, a potom i dečakov rođendan. Krenuli su za Crnu Goru i trebalo je da su svratili na Kopaonik. Posle toga su nastavili za Tivat. Njihova ljubav, kako su svi znali, bila je kao iz bajke. Ona je radila kao kuvarica u niškim restoranima, a onda je otišla na rad u Crnu Goru. Tamo se i upoznala sa suprugom, na Luštici, valjda. To je zaista bio njen san, porodica, mir. Njeni roditelji i brat su skrhani. Dogodilo im se nešto najgore u životu što čoveku može da se dogodi. I mama i tata su joj divni, domaćinski ljudi, vredni, radni. Njen brat je poštovan muzičar. Zato je i iz Niša došlo toliko prijatelja da odaju poštu drugarovoj sestri – priča nam ovaj rođak jedva zadržavajući suze.

kurir.rs