Početna Vijesti Nedim Sladić objavio prognozu za Novu godinu i razočarao sve: “Oprostite, ljudi,...

Nedim Sladić objavio prognozu za Novu godinu i razočarao sve: “Oprostite, ljudi, ali doček ne izgleda suho u ovoj fazi za sjeverni Balkan”

Za sedam dana dolazi nam Nova, 2024. godina, a, kako je decembar bio vremenski turbulentan – drugačiji od prosječnog 12. mjeseca u godini – mnogi se pitaju kakvo li će vrijeme biti za novogodišnju noć.

Djelimičan odgovor na ovo pitanje dao je naš ugledni meteorolog, magistar nauka primijenjene meteorologije i klimatologije Nedim Sladić.

PROČITAJTE JOŠ:

Muškarac iz Sarajeva ušao u Zaru i ogrnuo lutku palestinskom zastavom

Kako je napisao – izgleda da nas čeka kiša:

“Noć s 2023. na 2024. godinu bez bitnije hladnoće na području jugoistočne Europe, a po svim prilikama neće biti niti potpuno suha usljed pružanja osi doline ciklone u Đenovskom zaljevu (L), s kojom pristiže vlažan zrak.”

Dobra stvar je, istakao je Sladić, što prognoza “ide u prilog ne odviše zagađenom zraku u prvom planu”.

PROČITAJTE JOŠ:

Bill Gates iznio svoja predviđanja za 2024. godinu

Za kraj je dodao:

“Oprostite, ljudi, ali doček Nove godine ne izgleda suho u ovoj fazi za sjeverni Balkan. Vrlo hladni izgledi za Dansku i Švedsku s uglavnom suhim uslovima, dok se hladniji uslovi također očekuju u manjoj mjeri u Ujedinjenom Kraljevstvu, s grebenom koji se proteže s juga – što je oštar kontrast iznimno blagoj temperaturi na kraju 2022.”