Početna Vijesti Ovo je David Kozak, masovni ubica iz Praga

Ovo je David Kozak, masovni ubica iz Praga

Najmanje 24 osobe su ranjene

Masovni ubica na Karlovom univerzitetu u Pragu identifikovan je kao 24-godišnji student David Kozak. Prvi izvještaji pokazuju da je ubio deset i ranio najmanje 24 osobe prije nego što je sebi oduzeo život.

Policija je u četvrtak poslijepodne raspisala potragu za njim, a povezuju ga i sa ubistvom u selu Kladensko.

Po dolasku brojnih policijskih automobila na lice mjesta, Kozak je, prema preliminarnim informacijama, oduzeo sebi život.

Pucnjava se dogodila na četvrtom spratu zgrade Filozofskog fakulteta Karlovog univerziteta.

U pokušaju da izbjegnu pucnjavu, neki učenici su se popeli kroz prozore i sjeli na platformu; tragično, jedna djevojka nije mogla da zadrži stisak, pala je i postala još jedna žrtva napada.

PROČITAJTE JOŠ:

OVO SU SVI ČEKALI/ “ČEKAM TUŽBU NJEGOVOG ADVOKATA!” Šok reakcija Duška Tošića na Karleušinu veliku ispovijest: A evo kako je reagovao Bojan Karić

Po dolasku brojnih policijskih automobila na lice mjesta, Kozak je, prema preliminarnim informacijama, oduzeo sebi život.

Povodom pucnjave, oglasila se i ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević.

– Povodom stravičnog napada koji se dogodio na fakultetu u Pragu izražavamo iskreno saučešće porodicama žrtava ovog nesagledivog zločina. Ambasada Bosne i Hercegovine u stalnom je kontaktu sa češkim institucijama, koje do ovog časa još nisu izlazile s informacijama o identitetu žrtava, te još ne možemo znati ima li među njima bosanskogercegovačkih državljana. O svemu ćemo vas informirati kako budemo saznali – napisala je Mlinarević na Facebooku.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlasnik firme iz BiH svog uposlenika nagradio automobilom

avaz.ba