Početna Vijesti MALI DANIJEL (11) NAĐEN MRTAV U ORMARU Majka osuđena za ubistvo mališana:...

MALI DANIJEL (11) NAĐEN MRTAV U ORMARU Majka osuđena za ubistvo mališana: Imao samo 15 kg kad su ga našli

Majka iz Kalifornije osuđena je u petak na kaznu od 25 godina do doživotnog zatvora, nekoliko godina nakon što su vlasti saopštile da je godinama držala svog 11-godišnjeg sina u ormanu i davala mu sedative pre njegove smrti 2016. godine, potvrdilo je Okružno tužilaštvo u Los Anđelesu.

Veronika Agilar (46) nije osporavala optužbe za napad koji je prouzrokovao smrt deteta. Njena kazna stigla je sedam godina nakon što je njen sin Jonatan Daniel Aguilar pronađen mrtav u ormanu u njihovoj kući u Los Anđelesu u avgustu 2016.

PREPORUČUJEMO:

Amila Gadžun: Optuženi sve rade da se izvuku, ja im mogu poručiti da se to neće dogoditi

Kako je ranije objavljeno, Jonatan je u trenutku smrti bio težak svega 15 kilograma i imao je dekubitus na telu, prema policiji.

Ova vrsta rane se obično nalazi kod starijih pacijenata u staračkim domovima, pacijenata u komi i onih koji koriste invalidska kolica, kažu vlasti.

Siti Njuz servis, pozivajući se na kancelariju sudskog lekara okruga Los Anđeles, izveštava da je dete umrlo od dejstva više lekova i da je patilo od dehidracije i opšteg zanemarivanja.

Los Anđeles tajms je ranije objavio, pozivajući se na sudske zapise, da je dečak držan u ormanu tri godine pre smrti.

Policija je saopštila Višem sudu u Los Anđelesu 2019. tokom trodnevnog preliminarnog saslušanja da je dečak izgledao najmanje četiri godine mlađe od svojih stvarnih godina kada je pronađen, i da je opisan kao „veoma mršavo dete slabog izgleda“.

Specijalista za pedijatriju za zlostavljanje dece dr Dženet Arnold-Klark rekla je tada za NBC, da je Jonatan „bio veoma dugo lišen hrane“ i da je „jedino pravo objašnjenje za to da je bio neuhranjen nekoliko godina.”

Tokom donošenja presude Veroniki Agilar, sudija Višeg suda u Los Anđelesu Lari Pol Fidler nazvao je slučaj „tragičnim“ i rekao da je dečak sigurno osećao strah i užas.

Zamenik okružnog tužioca Aleksandar Bot je navodno dodao da izjašnjavanje majke „predstavlja značajan i odgovarajući ishod koji odražava težinu počinjenog zločina“ i da je detetov život „tragično i nepravedno prekinut godinama zanemarivanja i zlostavljanja od strane njegove majke“.

Tokom saslušanja 2019. godine, detektivka Los Anđelesa Sandra Platero je rekla da je Agilar tvrdila da je njen sin “čisto zlo”. Detektivka je tada svedočila da je Agilar dečaku dala lekove da ga smiri i da je spavao u ormanu.

Policija je svedočila da je dečakov očuh, koji prema policiji ranije nije znao za dečakovu situaciju, pozvao hitnu nakon što je otkrio da mu je posinak preminuo i rekao da je mislio da dečak živi u Meksiku sa porodičnim prijateljem.

PREPORUČUJEMO:

Advokatica porodice Gadžun: Ovo djeluje da optuženi imaju cilj da vrijeđaju i omalovažavaju

blic.rs