Početna Vijesti “SAMO SU JOJ VIRILI NOS I USTA” Slobodan je sa dvojicom slučajnih...

“SAMO SU JOJ VIRILI NOS I USTA” Slobodan je sa dvojicom slučajnih prolaznika spasio ženu kod Kosjerića: “Bila je krvava i preplašena, treba da slavi današnji dan”

“Udarila je u betonski zid, auto se prevrnuo i završio u potoku dubokom gotovo dva i po metra. Pola glave joj je virilo, dok je druga polovina bila u vodi. Zapomagala je i molila za pomoć. Prizor je bio zastrašujući”

Ovim rečima za “Blic” Slobodan Jakovljević, muškarac koji je uz pomoć dva momka iz sigurne smrti spasio ženu iz Beograda kod Kosjerića koja je izgubila kontrolu i sletela sa puta.

– Još uvek mi se tresu noge i ruke. Ne mogu da dođem sebi. Nije ovo herojski čin, neka preživela žena slavi današnji dan. Preživela je uz mnogo sreće – počinje svoju ispovest Jakovljević.

“Tražila je pomoć, davila se”
Prema njegovim riječima, Beograđanka je krenula u posetu kod majke.

– Na putu se nalazi oštra krivina u desno, a ona je produžila pravo. Često prolazim ovim putem i ko ne zna za tu krivinu, uglavnom i nastavi pravo. Nije prvi put da se na ovom putu dogodi saobraćajna nesreća – kaže Jakovljević.

Kako kaže, žena je produžila pravo, udarila u betonski zid, a od jačine udarca auto se prevrnuo na krov i upao u potok.

– Čovek koji je išao ispred vidio je u retrovizoru šta se dogodilo. Odmah je stao, a zatim sam naišao i ja. To je tolika dubina, da je ja ne bih ni video da čovek nije stao. Imala je sreće – dodaje Jakovljević.

“To je bila borba za život”
Napominje i da su se u tom trenutku spustili u potok i videli da je žena zarobljena u vodi.

– Ušli smo u potok, nismo razmišljali ni o stvarima, ni odeći. To je bila borba za život, u tom trenutku najbitnije mi je bilo da je izvučeno iz automobila. Tražila je pomoć. Pola lica joj je virilo, dok je druga polovina bila u vodi. Ona se davila – prepričava naš sagovornik.

Istakao je i da su joj nos i usta virili, dok je žena bila okrenuta naopačke.

– Nismo mogli da otvorimo ni vrata, ni gepek. Držali smo auto rukama, kako joj cela glava ne bi upala u vodu. Bila je prestravljena – kaže on.

“Bila je krvava i uplašena”
Dodaje i da im je nakon par minuta mučenja u pomoć pritekao još jedan čovek koji je iz kola video šta se dešava.

– Prišao nam je još neki čovek i uspeli smo da podignemo auto nekih 15 centimetara. Ženu smo uspeli da izvučemo kroz razbijeni prozor. Izneli smo je na rukama. Bila je krvava i uplašena. Imala je mnogo sreće, treba da slavi današnji dan – zaključuje Jakovljević.

Podsetimo, na magistralnom putu Požega – Kosjerić, u blizini sela Karan, tokom jutarnjih sati došlo je do teške saobraćajne nezgode kada je iz još neutvrđenih razloga vozač putničkog automobila izgubio kontrolu i sleteo sa puta.

– Auto je sleteo sa puta u kanal i prevrnuo se. Kad smo pogledali dole slika je bila zastrašujuća. Trojica muškaraca koji su se našli na licu mesta odmah su otrčali do vozila i iz vode izvukli ženu i tako je spasili sigurne smrti – kaže za jedan od očevidaca.

Žena koja je vozila bila je sama u automobilu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi nisu učestvovala druga vozila.

Povređenoj ženi je pružena hitna medicinska pomoć.

blic.rs