Početna Vijesti SLUČAJNO UBIO PARTNERKU TOKOM INTIMNOG ODNOSA: Mislio da je žena zaspala pa...

SLUČAJNO UBIO PARTNERKU TOKOM INTIMNOG ODNOSA: Mislio da je žena zaspala pa pozvao taksi i otišao kući: Tijelo pronađeno poslije 7 dana

Muškarac iz Starokostjantiniva osuđen je na pet godina zatvora jer je tokom seksa slučajno usmrtio partnerku.

Incident se dogodio 28. novembra 2021. godine u podrumu jedne od višespratnica. Muškarac (31), koji je prethodno cele noći pio alkohol u društvu prijatelja, imao je seks sa 10 godina starijom ženom. Tokom snošaja uhvatio ju je za vrat i prema navodima iz presude držao najmanje minut. Žena je zadobila prelom podjezične kosti nakon čega se ugušila i umrla.

Optuženi je na sudu rekao da ženu nije dugo držao za vrat i da nije mogao da joj nanese tako teške povrede. Tvrdio je da je prekinuo polni odnos čim je počela da se guši i odmah zaspao, a kad se probudio uzeo je taksi i otišao kući.

Telo preminule žene pronađeno je u podrumu nedelju dana nakon incidenta.

Policija je brzo identifikovala i osumnjičenog. Optužen je za ubistvo sa predumišljajem, međutim, sud je prekvalifikovao delo i optužio muškarca za ubistvo iz nehata pošto istražitelji nisu mogli da dokažu da je imao nameru da ubije ženu.

Proglašen je krivim i osuđen na maksimalnu kaznu od pet godina zatvora.

Takođe mora da plati 300.000 ukrajinskih grivni iliti nešto više od 7.500 evra moralne naknade majci žrtve i sudske troškove.

  (Kurir.rs/Z.Ko/Strana/Foto:Ilustracija)