Početna Vijesti Miloš Nikolić osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva pastorke Petre (2)

Miloš Nikolić osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva pastorke Petre (2)

Ovo je deveta prvostepena kazna doživotnog zatvora u Srbiji.

Viši sud u Zaječaru osudio je danas Miloša Nikolića iz sela Donji Dejan kod Vlasotinca na kaznu doživotnog zatvora jer je 21. februara u Zaječaru na smrt pretukao P.V. dvogodišnju kćerku svoje vanbračne supruge.

Kako je za Tanjug rekao njegov branilac Milinko Jovanović, oni će na ovu presudu uložiti žalbu Apelacionom sudu u Nišu. Ovo je deveta prvostepena kazna doživotnog zatvora u Srbiji. U svojim završnim rečima postupajući tužilac je sudu predložio da Nikolića za krivično delo teško ubistvo osudi na maksimalnu kaznu, odnosno na kaznu doživotnog zatvora.

Sa druge strane Nikolićev branilac Milinko Jovanović predložio je sudu da njegovog branjenika osudi na kaznu zatvora od 20 godina umesto na kaznu doživotnog zatvora.

U obdukcijskom nalazu koji je nakon smrti devojčice dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, smrt devojčice je nastupila neposredno usled prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posledičnim razvojem jakostepenog otoka mozga. Kod deteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život.

Veštačenje sudskog veštaka iz oblasti neuoropsihijatrije ukazuje da je Nikolić u vreme ubistva, bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila. Nikolić je optužen da je 21. februrara u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povredio, a dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gde je preminulo.


Telegraf.rs