Početna Vijesti PRONAĐENA 2 PIŠTOLJA, JEDNIM UBIJENA VANJA (14)?! Šok otkriće – evo šta...

PRONAĐENA 2 PIŠTOLJA, JEDNIM UBIJENA VANJA (14)?! Šok otkriće – evo šta je radio glavni osumnjičeni u trenutku hapšenja

Prvoosumnjičeni za ubistvo Vanje Đorčevske i Panče Žežovskog, Ljupčo Palevski – Palčo, uhapšen je juče u Turskoj, a pronađena su dva pištolja.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski je sinoć na konferenciji za novinare naglasio da su juče pronađena dva pištolja, da će se utvrditi da li su sa njima izvršena ubistva Vanje Đorđevske i Panče Žežovskog. “Pronašli smo dva pištolja, ali ih treba pregledati, odgovorio je sinoć Spasovski i dodao da je oružje pronađeno na teritoriji Skoplja. Ministar je potvrdio i da je policija pronašla mobilni telefon 14-godišnje Vanje.

Prvoosumnjičeni za ubistvo Vanje Đorčevske i Panče Žežovskog, Ljupčo Palevski – Palčo, uhapšen je juče u Turskoj. “Po prijemu obaveštenja iz Turske, kreator, planer, glavni koordinator i neposredni izvršilac uhvaćeni su i lišeni slobode”, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Ljupčo Pačevski Palčo uhapšen je u Turskoj, nakon što je Interpol raspisao hitnu međunarodnu poternicu na zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova. “Reč je o crvenoj poternici koja je istovremeno postala aktivna u svim zemljama članicama Interpola. Nastavili smo sa bilateralnom komunikacijom na osnovu naših operativnih saznanja”, istakao je Spasovski.

On je istakao da se postupak za ekstradicioni pritvor nastavlja po proceduri, na zahtev Ministarstva pravde, a nakon toga će Palevski biti priveden pravdi. Ministar je detaljno objasnio i kretanje Palča nakon napuštanja teritorije Makedonije. “Skopljanac, njegov advokat, odvezao ga je u Srbiju svojim vozilom Škoda, gde je ostavljen u hotelu. Odatle ga sutradan preuzima druga osoba iz Skoplja ‘roverom’ i ulazi u Bugarsku preko GP Gradina, ima prevoz preko Bugarske i ulazi u Tursku. U Turskoj ide u grad Balikešir. Naše službe su u direktnom kontaktu sa svojim operativnim izvorom koji je za vrlo kratko vreme vratio povratnu informaciju da je u Balikeširu i rekao da odatle želi da ide u Istanbul. Juče popodne su ga uhapsile kolege iz turske policije dok je šetao jednim od autoputeva u Balikeširu. Grad Balikesir je udaljen 893 kilometra od Skoplja, u regionu Mramorne.

 (Kurir.mk/MONDO/J.D.)