Početna Vijesti “ZA SAMO DVA SATA SVE IZMAKLO KONTROLI” Kako su monstrumi ubili Vanju:...

“ZA SAMO DVA SATA SVE IZMAKLO KONTROLI” Kako su monstrumi ubili Vanju: Tužilac dao stravične detalje likvidacije djevojčice

Krivični sud u Skoplju odredio je pritvor od 30 dana prvoosumnjičenom za ubistvo 14-godišnjeVanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa, Ljupča Palevskog zvanog Palčo, koji je u bekstvu, a koji će biti lišen slobode kada bude bio pronađen.

Tužilac Gavrilo Bubevski je istakao da će počinioci ovog gnusnog zločina biti kažnjeni bez ikakvog oklevanja. Rekao je i da je istražni proces bio otežan na početku, jer su nedostajale bitne informacije, ali su u daljem postupku obezbeđeni dokazni materijali.

Nasilnike uhvatila panika

Dodao je da postoje izjave osumnjičenih kako je za samo dva sata sve izmaklo kontroli i devojčica je ubijena.

– Nasilnike je uhvatila panika jer se oko pronalaska deteta angažovala celokupna javnost, pa su odlučili da novac potraže kasnije, a dete ubili – precizirao je Bubevski i dodao da su osumnjičeni priznali da su od Vanjinog oca dobili informacije o njenom kretanju.

Tužilac je, međutim, kazao i da za sada protiv oca imaju samo neposredne dokaze, ali ne i konkretne, da bi u ovom trenutku bio optužen. Kada je reč o majci, on ističe da ona zasad nije predmet nikakve istrage.

Podsetimo, Vanja je nasilno ubačena u gepek automobila vezanih ruku i nogu, nakon što je prethodno gurnuta u vreću za spavanje.

Inače, obdukcija tela Vanje u Institutu za sudsku medicinu i kriminologiju u Skoplju završena je juče i telo je predato porodici, potvrđuju izvori iz istrage.

Analize nakon obdukcije, koje treba da utvrde uzroke smrti, kao i vreme kada je devojčica umrla su u toku i nakon što budu u potpunosti završene biće sačinjen obdukcioni nalaz, koji sa svim kompletnim podacima i analizam aće biti predat Osnovnom javnom tužilaštvu Skoplje.

Ovaj izveštaj će biti deo ključnih dokaza u istrazi ovog gnusnog događaja.

(Kurir.rs)