Početna Vijesti PETI OSUMNJIČENI ZA VANJINO UBISTVO/ Karatista iz Velesa trenirao djecu, a roditelji...

PETI OSUMNJIČENI ZA VANJINO UBISTVO/ Karatista iz Velesa trenirao djecu, a roditelji su ga obožavali: Uhapšen je u školi sporta

Vidovski je jedan od trojice privedenih osumnjičenih, među kojima su Velibor Manev i Vlatko Kešišev. Sva trojica su, osim za otmicu, osumnjičena i za dvostruko ubistvo — 14-godišnje Vanje Gorčevske i frizera iz Velesa, 74-godišnjeg Pančea Žeževskog

Peti osumnjičeni za kidnapovanje i ubistvo djevojčice Vanje Gorčevske (14), koji se nalazi u pritvoru je identifikovan kao Bore Videvski, sportista iz Velesa, koji je, prema navodima tamošnjih medija, uhapšen u svojoj školi sporta za borilačke vještine, piše Blic.

Vidovski je jedan od trojice privedenih osumnjičenih, među kojima su Velibor Manev i Vlatko Kešišev. Sva trojica su, osim za otmicu, osumnjičena i za dvostruko ubistvo — 14-godišnje Vanje Gorčevske i frizera iz Velesa, 74-godišnjeg Pančea Žeževskog.

On je na svojim profilima kačio fotografije sa djecom koju je obučavao borilačkoj vještini. Komentari ispod fotografija svjedoče da je osumnjičeni Bore bio majstor u sportu, kao i da su ga polaznici i njihovi roditelji obožavali.

Njima je određen pritvor od 48 sati, dok je za glavnim osumnjičenim Ljupčom Palevskim-Palčom izdata međunarodna potjernica zbog navoda da je pobjegao u Tursku ili Bugarsku.

Uloga Videvskog u zločinu koji je šokirao region za sada nije poznata, ali se po objavama na društvenim mrežama može vidjeti da je bio aktivan čovjek koji se bavio sportom i disciplinom. Takođe je dijelio motivacione poruke i fotografije.

– Pritvor od 48 sati određen je radi obrade dokaza i obdukcije tijela, nakon čega će MUP izaći sa odgovarajućim izvještajem i javno tužilaštvo otvoriti postupak, nakon čega ćemo moći da ispričamo više detalja. Sada se vodi preliminarna istraga. Za licem koje se ne nalazi u zemlji u kojoj je podatak sporan biće raspisana i međunarodna potjernica – naveo je makedonski tužilac Gavril Bubevski.

Podsetimo, prethodno je ministar policije Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski rekao da se otac ubijene Vanje Gorčevske (14), Aleksandar, sumnjiči da je organizovao njenu otmicu. Njemu je takođe određen pritvor od 48 časova.

(DEPO PORTAL/dg)