Početna Vijesti ŽESTOKI IZRAELSKI NAPADI/ Izrael napao izbjeglički kamp Jabalia: Scene stradanja lede...

ŽESTOKI IZRAELSKI NAPADI/ Izrael napao izbjeglički kamp Jabalia: Scene stradanja lede krv u žilama

Bombarodvanje iz ratnih aviona i artiljerije također je bilo na Khan Junis i Rafah, još jedan grad na jugu Gaze

Izraelska vojska nastavlja sa bombardovanjem dijelova Pojasa Gaze. Jedna od posljednjih meta je bio izbjeglički kamp Jabalia na sjeveru Gaze.

Ministarstvo zdravstva Gaze tvrdi da je nekoliko ljudi ubijeno u tom napadu.

Reuters je objavio snimak koji prikazuje dječaka koji je prekriven prašinom, kako u suzama sjedi među ruševinama zgrada.

– Moj otac je ubijen – povikao je dječak promuklim glasom.

Bombarodvanje iz ratnih aviona i artiljerije također je bilo na Khan Junis i Rafah, još jedan grad na jugu Gaze. Bolnice su se borile s prilivom ranjenih.

Glasnogovornik izraelske vlade Ejlon Levi (Eylon Levy) rekao je da je vojska pogodila više od 400 ciljeva tokom vikenda “uključujući opsežne zračne napade u području Khan Junis”.

Obnovljeni rat je uslijedio u petak nakon završetka pauze koja je trajala sedam dana u borbama između izraelske vojske i militanata Hamasa. Za vrijeme te pauze desila se razmjena 105 talaca koje je držao Hamas, za 240 palestinskih zarobljenika.

Nije bilo izravnih komentara o izvještajima o konkretnim napadima.

Obnovljeni rat uslijedio je u petak nakon završetka sedmodnevne pauze u borbama između izraelskih snaga i militanata Hamasa, što je omogućilo razmjenu 105 talaca koje je držao Hamas, većinom Izraelaca, za 240 palestinskih zarobljenika.

Ministarstvo zdravstva Gaze tvrdi da su više od 15.523 osobe ubijene u skoro dva mjeseca rata koji je izbio 7. oktobra, nakon napada Hamasa na južni dio Izraela, u kojem su ubili 1.200 Izraelaca i uzeli 200 kao taoce.

avaz.ba