Početna Sport Oglasio se bivši selektor Hadžibegić, otkrio mračnu istinu oko reprezentacije BiH: “Profesionalni...

Oglasio se bivši selektor Hadžibegić, otkrio mračnu istinu oko reprezentacije BiH: “Profesionalni odnos koji dolazi iz klubova moramo ustoličiti u reprezentaciji”

Bivši selektor BiH Faruk Hadžibegić, komentarisao je neuspjeh “Zmajeva” u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Hadžibegić je u razgovoru za crnogorski Lobsport kazao kako reprezentativci BiH odnos iz klubova moraju prenijeti u reprezentaciju, što očigledno nije slučaj.

“Nažalost kod nas je situacija da uspjeh i neuspjeh pravdamo kroz političku situaciju. Ima toga, jako je prisutno. Međutim, isto tako treba da pogledamo u realnost. Naša ekipa ima budućnost, mlada je, a sa druge strane moramo priznati i kvalitet protivničkih timova koji nije slabiji od našeg. Prema tome, jedno su želje, a realnost na terenu nešto drugo. Moramo čestitati protivnicima, a treba da izvučemo pouke šta bi trebalo napraviti da se plasiramo na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Bosna i Hercegovina ima dobre igrače, fudbalere koji igraju u ozbiljnim evropskim ligama, ali taj profesionalni odnos koji dolazi iz klubova moramo ustoličiti u reprezentaciji”, kazao je Hadžibegić.

source.ba