Početna Vijesti Emotivni susret s porodicom: Palestinka Malak Salman puštena iz izraelskog zatvora nakon...

Emotivni susret s porodicom: Palestinka Malak Salman puštena iz izraelskog zatvora nakon osam godina

Jerusalem, Zapadna obala - 24. novemabar 2023: Palestinka Malak Salman sinoć je puštena iz izraelskog pritvora nakon osam godina i jedna je od 39 palestinskih zatvorenika koji su oslobođeni u okviru dogovorene humanitarne pauze u sukobima između Izraela i Hamasa zarad razmjene zarobljenika i slanja pomoći u Pojas Gaze, javlja Anadolu. Salman je imala po dolasku kući emotivni susret sa porodicom i svojim najmilijima. ( Mostafa Alkharouf - Anadolu Agency )

Palestinka Malak Salman sinoć je puštena iz izraelskog pritvora nakon osam godina i jedna je od 39 palestinskih zatvorenika koji su oslobođeni u okviru dogovorene humanitarne pauze u sukobima između Izraela i Hamasa zarad razmjene zarobljenika i slanja pomoći u Pojas Gaze, javlja Anadolu.

Salman je imala po dolasku kući emotivni susret sa porodicom i svojim najmilijima.

Izraelska policija je uhapsila Salman 2016. godine dok je šetala ulicom u Al-Qudsu (Jesrusalem) sa školskom torbom na leđima i osuđena je na devet godina zatvora.

U okviru sporazuma o razmjeni zatvorenika između Izraela i Hamasa, iz izraelskih zatvora sinoć je oslobođeno 39 palestinskih zatvorenika, uključujući 24 žene i 15 djece.

Kako javlja dopisnik Anadolu, ubrzo nakon što je prva grupa od 13 zarobljenika koje je Hamas oslobodio stiglo u Izrael, 39 palestinskih zatvorenika iz zatvora Ofer na okupiranoj Zapadnoj obali predato je službenicima Međunarodnog komiteta Crvenog križa.

Video pgledajte ovdje

N1