Početna Vijesti Karić prijavila izraelskog biznismena Kabirija FUP-u: Slao mi je fotografije ubijene djece

Karić prijavila izraelskog biznismena Kabirija FUP-u: Slao mi je fotografije ubijene djece

Gradonačelnica Sarajeva je navela kako je već nekoliko mjeseci žrtva konstantnog uznemiravanja od strane Kabirija

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić Londrc obavijestila je javnost da je podnijela prijavu Federalnoj upravi policije (FUP) protiv protiv predsjednika Abraham grupe, izvršnog direktora Aluminija, potpredsjednika Zrinjskog i izraelskog biznismena Amira Gros Kabirija.

Karić je navela kako je već nekoliko mjeseci žrtva konstantnog uznemiravanja od strane Kabirija.

– Sa pozicije gradonačelnice uradila sam sve što je u mojoj moći u borbi protiv svake vrste nasilja, posebno nad ženama, ali postala sam žrtva istog.

Meta ovog čovjeka postala sam onog trenutka kada nisam dozvolila da se za potrebe obilježavanja Dana države Izrael prekrije ploča na Vijećnici te na još nekoliko zahtjeva koje sam smatrala provokativnim, iako sam sve ostalo bila spremna ustupiti – napisala je Karić.

Istakla je da su “napadi Kabirija postali brutalniji kada je osudila ubijanje civila u Palestini, ali i u Izraelu”.

– Od toga dana Amir Gross Kabiri što javno, što tajno- u inbox mojih društvenih mreža šalje fotografije ubijene djece, optužuje me da podržavam Hamas, osuđuje moju osudu ubijanja nedužnih u Gazi.

Svojim objavama motiviše i poziva svoje pristalice da rade isto što i on. Videa i fotografije brutalnih ubistava i zlostavljanja dijeli i šalje meni lično uz poruke koje sam shvatila kao prijetnju po sigurnost ne samo mene lično, već i moje porodice, poručujući mi u njima da će mi ‘historija suditi vrlo brzo’, te da mi se moji stavovi ‘neće oprostiti’, itd.

Nisam imala namjeru reagovati na način na koji sam reagovala, ali nakon sve učestalijih poruka Kabirija osjećala sam se ugroženo, uplašeno, najviše za moje trogodišnje dijete, te sam podnijela prijavu. Pored prijave Federalnoj upravi policije, podnijeću i tužbu za klevetu – poručila je Karić.

avaz.ba