Početna Vijesti SINOĆ JE U DUPKE PUNOM KAMERNOM TEATRU 55 ODIGRANA PARODIJA NA SARAJEVSKI...

SINOĆ JE U DUPKE PUNOM KAMERNOM TEATRU 55 ODIGRANA PARODIJA NA SARAJEVSKI ATENTAT „A ONDA JE NEŠTO PUKLO“

Sinoć je u prepunoj dvorani Kamernog teatra 55 odigrana predstava „A onda je nešto puklo“ prema tekstu Indire Kučuk-Sorguč, koja je ovu parodiju na Sarajevski atentat i režirala.

Publika je ovacijama ispratila aktere predstave, fantastičnog komičara Aldina Tucića Tucu koji je odigrao 8 likova u savršenoj transformaciji i njegovu partenericu na sceni vokalnu solisticu i pijanisticu Negru Čičić, koja je osim što je vokalno i muzički kabareu dala notu magičnosti tu tajnovitost manifestirala i kroz lik špijunke Hate Mata Hate.

Publika je ustvari kroz njihove interpretacije otkrila šta se to zapravo dogodilo tog kobnog dana, tako što su pravu istinu ispričali građani koji su se zatekli na ulici dok je limuzina uzvišene delegacije prolazila pored njih. Ljubitelji dobre komedije su upoznali živopisne i duhovite likove koji su ovaj događaj vidjeli iz svog ugla i koji svojim autentičnim opisima otkrivaju tajnu Sarajevskog atentata. To su: Sendvičar Moric Trofač, Popa Marakije, Ciganka Đejlana, Asimov sin šofer Zamlata, Hodža Mehaga, Hašim Tači Tačni, Crna Huja, Hata Mata Hata i Šerifa.

Autorica teksta i režije je provjereno ime naše kulturne scene Indira Kučuk Sorguč koja je napravila bum s projektima “Ja, mahaluša” i “Ja, mahalac” i sa muzičko-scenskim spektaklom “Noć mahalanja” napunila je Skenderiju i sportske dvorane širom BiH i Regije. Do sada je njene predstave odgledalo više od 200 hiljada posjetitelja. Ona je sarajevskom humoru dala začin ironije.

Zadovoljna publika glumce je ispratila petominutnim stojećim ovacijama i pokličima „bravo“, čime je još jednom nezavisna teatarska produkcija pokazala da unatoč svim problemima oko tretmana i statusa u kulturi Sarajeva i BiH pokazuje žilavost, umijeće i volju da na svoj način doprinese raznovrsnosti i bogatstvu kulturnih programa bh. prijestolnice.

Medijski pokrovitelj: RSG i Antena, www.senzacija.ba, www.ekskluziva.ba,