Početna Showbiz Mikrofon zamijenila motikom, a grad selom: Merlin je izveo na svom koncertu,...

Mikrofon zamijenila motikom, a grad selom: Merlin je izveo na svom koncertu, publika pala u trans

Sinoć se na koncertu Dine Merlina u Beogradu pojavila Ivana Banfić, nekadašnja pjevačica koja je obilježila muzičku scenu hitovima devedesetih, i sa njim otpjevala njihov duet “Godinama” koji je publika pjevala jednakim žarom kao i prije 24 godine kad je pjesma objavljena.

Podjetimo, Ivana je doživjela preobražaj u svom životu nakon brojnih izazova i teškoća. Umjesto štikli, danas nosi gumenne čizme i pronašla je mir u seoskom životu.

Ivana Banfić je postala poznata po svojim hitovima, ali i suočila se s problemima alkoholizma i drugih poroka. Nakon 12 godina braka s Robertom Magićem, par se razišao, a Ivana je prolazila kroz težak period. Odlučila se na hrabar korak i 2005. godine prijavila na kliniku za odvikavanje, gdje je pronašla snagu da se izbori s zavisnošću.

Nakon toga, Ivana je promijenila svoj život iz korena. Ponovo se zaljubila, ovog puta u Kruna Ladišića, s kojim se vjenčala u tajnosti. Iako je prolazila kroz tešku trudnoću koja je završena spontanim pobačajem, Ivana je pronašla utjehu u vjeri i prirodi.

“Suočila sam se s drugom trudnoćom, a onda i velikim strahom da se ne ponovi isti scenarij. No, evo ga, hvala Bogu, živ je, zdrav, srećan i veseo. Sretna sam i zahvalna na tom velikom daru,” izjavila je Ivana.

Ivana sada živi na selu, udaljena od gradske vreve, u mjestu Stara Drenčina, udaljenom 11 kilometara od Petrinje. Sa suprugom Krunom, Ivana uživa u seoskom načinu života, uređujući svoj dom prema vlastitim potrebama. Osim što radi teške fizičke poslove, uključujući rad u štali, Ivana je spremna vratiti se publici. Iako se činilo da je napustila muzičku scenu, najava njenih nastupa u manjim klubovima sugeriše na povratak na scenu.

Njen životni put od izazova i gubitaka do pronalaženja mira i radosti pokazuje snagu i otpornost ove nekadašnje pop dive. Ivana Banfić je pronašla sreću u jednostavnim stvarima, uživajući u svakodnevnim radostima koje joj selo pruža. Njena priča služi kao podsjećanje na moć transformacije i pronalaženja sopstvenog puta ka unutrašnjem spokoju.