Početna Showbiz “Ako je on zaboravio, ja nisam” Ceca progovorila o Dinu Merlinu “Nisam...

“Ako je on zaboravio, ja nisam” Ceca progovorila o Dinu Merlinu “Nisam htjela da mu pravim problem”

Otkrila nepoznato.

Posle osam godina od poslednjeg nastupa u srpskoj prestonici, poznati muzičar i kantautor Dino Merlin sinoć je održao prvi od četiri zakazana koncerta pred beogradskom publikom. Izazvao je veliko interesovanje medija, a neizostavna tema su bile i njegove navodne negativne izjave o srpskom narodu.

Nekolicini publike poznata je veza između srpske folk zvezde i kantautora, a Ceca je svojevremeno o tome i pričala.

U jednom od svojih intervjua, Merlin se osvrnuo na saradnju sa folk pjevačicom, Svetlanom Cecom Ražnatović, te otkrio da je pesmu “Beograd” namenski napisao za nju, iako se dugo pričalo da je to bio duet. Ovim povodom se oglasila i pevačica, potvrdila ovu informaciju, ali i otkrila još nepoznatih detalja o njihovoj saradnji na toj, i još jednoj pesmi.

– Dino Merlin je za mene namenski napravio jednu pesmu, a to je “Zaboravi”. Kada smo se mi sreli kao što je on rekao, tada, zahvaljujući mom bivšem partneru koji ga je poznavao. Dino Merlin i ja smo se sreli u hotelu u Švajcarskoj, sećam se svake rečenice tada. Doneo je “Zaboravi”, koja mi se odmah dopala. Nakon toga mi je rekao: “Doneo sam jednu pesmu koja je duetska, ali ja ne mogu da je snimim zbog situacije, poznate u tom trenutku. Međutim, s obzirom da ti imaš najspecifičniju emociju u glasu, mislim da ćeš ti jedina to znati da doneseš”. Meni je to jako imponovalo kada mi je on to rekao, pogotovo devojci koja ima 20 godina – istakla je pevačica.

– Uzela sam pesmu “Beograd”, iako je bila duetska. Donela sam tu pesmu u Beograd, kod Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute, međutim, to se njima nije dopalo. “Zaboravi” da, ali “Beograd” ne. Međutim, ipak sam odlučila da na albumu “Fatalna ljubav” ubacim pesmu “Beograd”. U svemu mi je pomogao Oliver Mandić, jer u tom trenutku nije bilo dela:”Ovo sećanje, ruši meni sve, moj Beograde, zagrli me…”. Tu smo dopisali muziku i tekst, sklopili smo sve i to je postao hit za sva vremena. To je istinita priča, možda je Merlin zaboravio, ali ja nisam – rekla je Ceca i priznala da je trebalo da ona i Merlin ponove saradnju, ali do toga nije došlo.

 

10.02.2018., Zadar – Dino Merlin odrzao je velik koncert u dvorani na Visnjiku. “nPhoto: Dino Stanin/PIXSELL

sd.rs