Početna Vijesti MINISTAR MUP-A RS: “NIKO NIKADA NEĆE UHAPSITI PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE”

MINISTAR MUP-A RS: “NIKO NIKADA NEĆE UHAPSITI PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE”

Niko nikada neće uhapsiti predsjednika Republike Srpske zato što je obavljao svoj ustavni posao i ako nekog treba hapsiti, onda je to Kristijan Šmit (Christian Schmidt), rekao je ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan gostujući na RTRS-u.

Karan je istakao da bi njegov kolega iz FBiH Ramo Isak trebalo “da se bavi prijetnjama terorizma, umjesto što, mimo svojih nadležnosti, prijeti da će uhapsiti predsjednika RS Milorada Dodika”.
“Funkcija huškanja i potpirivanja”

– Isak ne bi smio tako da istupa. Njegova politika prelazi u funkciju huškanja i potpirivanja. Radikalne grupacije će se nakon takvih istupa osjećati vrlo sigurno. Isak potpuno nastupa kao političar, a loše je da neko ko vodi političku partiju vodu MUP-a – rekao je Karan.

On je istakao da proces pred Sudom BiH protiv predsjednika RS predstavlja klasičan primjer rušenja Dejtonskog sporazuma i Ustava.

– Sudi se predsjedniku za nešto što nije krivično djelo, od nekoga ko ne može donijeti izmjene Krivičnog zakona. Ovo je ustavnopravno nasilje. Isak to preskače, ne želi da priča o tome. Evo ja neću preskočiti i reći ću – nikada niko neće uhapsiti predsjednika RS zato što je radio svoj ustavni posao. Predsjednik je radio ustavni posao, a MUP RS štiti ustavni poredak i institucije RS – naglasio je Karan.
“Treba uhapsiti Šmita”

Karan je istakao da bi trebalo uhapsiti Kristijana Šmita zbog rušenja ustavnog poretka BiH.

crna-hronika