Početna Vijesti Danas klanjana dženaza Fatimi Leko Šiljak koja je preminula u 45. godini

Danas klanjana dženaza Fatimi Leko Šiljak koja je preminula u 45. godini

Danas su se, porodica i zajednica u Turbetu kod Travnika oprostili od drage Fatime Leko Šiljak, koja je preminula 11.novembra u svojoj 45. godini nakon hrabre sedmogodišnje borbe s teškom bolešću. Ova hrabra četrdesetpetogodišnjakinja suočila se s izazovima zdravlja nakon poroda, a posljednja četiri mjeseca svog života provela je u bolnici, boreći se s neumoljivim rakom.

Naš izvor nam otkriva da, iako nije tačno poznato kada je tačno dijagnostifikovan rak, Fatima je hrabro nosila teret bolesti. Nažalost, karcinom je metastazirao, i uprkos borbi i naporima ljekara, opaka bolest je dovela do smrtnog ishoda.

Fatima Leko Šiljak ostavlja za sobom neizbrisiv trag u srcima svojih najbližih – malog djeteta, supruga, majke i braće. Njena hrabrost i snaga tokom dugogodišnje borbe s bolešću ostaju inspiracija svima koji su je poznavali.

Dženaza preminule Fatime obavljena je danas, 16. novembra, nakon ikindije namaza na mezarju Runjići. Porodica, prijatelji i zajednica se sjedinjuju u tuzi, dijeleći uspomene na dragu Fatimu, koja će zauvijek ostati u sjećanjima onih koji su je poznavali i voljeli.