Početna Vijesti Mehmedbašić: Ovo je kraj tragične ljubavi, Bećirović je bio pažljiv otac

Mehmedbašić: Ovo je kraj tragične ljubavi, Bećirović je bio pažljiv otac

Anel Bećirović (1989) jučer je u Bosanskoj ulici u naselju Alipašino Polje u Sarajevu usmrtio svoju bivšu nevječanu suprugu Emiru Maslan (1992) iz pištolja.

Bećirović je nakon ubistva pobjegao u naselje Hrasno, gdje se skrivao u stanu u ulici Aleja Lipa. Tu je i uhapšen.

Bećirovićev advokat Omar Mehmedbašić nalazi se ispred prostorija MUP-a Kantona Sarajevo gdje se očekuje saslušanje ubice Bećirovića.

On je novinarima dao kratku izjavu u kojoj je istakao da ga je i ranije branio.

– Isto je imao problem sa ženom. To je bilo nasilje, nasilničko ponašanje. To je jedna burna veza, u kojoj je bilo stalno svađa, pa onda prelamanje preko djeteta, ko će viđati, neće viđati dijete. On je to sve teško podnosio da bi se jednom posvađao sa njom i završio u pritvoru. Mi smo potpisali sporazum tad na tri mjeseca, i oni su uskladili svoje odnose. Imamo onda još nešto za posjedovanje, krivično djelo, taj postupak se vodi.

Da bi me sinoć nazvali i rekli da je on izvršio krivično djelo ubistva. Ono koliko znam da je on htio i sebe da ubije. On je bio pažljiv otac, ja to moram reći, i on je meni govorio da on nju voli. Ovo je jedan tragičan kraj jedne ljubavi. To je sve što mogu da kažem. Mislim da on nije kriminogena osoba – rekao je Mehmedbašić.

source.ba