Početna Zanimljivosti PLAĆENE UBICE/ Uhapšeni za ubistvo Šveđanina u Sarajevu dovedeni u prostorije MUP-a...

PLAĆENE UBICE/ Uhapšeni za ubistvo Šveđanina u Sarajevu dovedeni u prostorije MUP-a KS (Video)

Na licu mjesta gdje je ubijen Osterdal nisu ostale čahure

Uhapšeni državljani Švedske i Libana, koji se terete za ubistvo Harisa Osterdala i ranjavanje Еlvira Mutića, dovedeni su u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu sinoć je na području Sokoca, kako je “Avaz” prvi objavio, uhapšen Oliver Herbert Peter, državljanin Švedske. Danas su na području Pala uhapšene još dvije osobe, koje su također strani državljani.

Sportske torbe i automatsko oružje

Hapšenje državljana Švedske i Libana je uslijedilo nakon što su pripadnici MUP-a RS i PU Istočno Sarajevo izvršili pregled više objekata na teritorije RS.

Podsjećamo, sinoć u sarajevskom naselju Stup, na mjesto događaja su došle dvije maskirane osobe sa sportskim torbama u kojima se nalazilo automatsko oružje.

Na licu mjesta nisu ostale čahure, pa se može zaključiti da je riječ o profesionalcima.

Plaćene ubice

Kako je portal „Avaza“ ranije objavio, iza mafijaške likvidacije Osterdala na Stupu stoje plaćene ubice. One su namjenski stigle u Sarajevo, kako bi likvidirale vođu jednog od narko kartela u Švedskoj. Saznajemo da je uhapšeni Oliver Herbert-Peter pokušao likvidaciju Osterdala prije nekoliko mjeseci u Istanbulu.

No, iako je na njega pucano, nisu ga uspjeli ubiti.

Osterdal se, prema podacima sigurnosnih službi, krio u BiH, a likvidiran je jer je, navodno, odlučio svjedočiti protiv jednog od vođa narko kartela u Švedskoj zbog čega je postao meta.

avaz.ba