Početna Showbiz SARAJEVO MIJENJA IME U BOSANSKI ŠABAC, GLAVNI GRAD POSTAO JE JEDNA VELIKA...

SARAJEVO MIJENJA IME U BOSANSKI ŠABAC, GLAVNI GRAD POSTAO JE JEDNA VELIKA SELENDRA: Indira Kučuk Sorguč oštro o najavama folkera u glavnom gradu BiH

Indira Kučuk-Sorguč, bh. književnica, ali i oštroumna novinarka koja je poznata po svom britkom perou, nije ostala ravnodušna na najave brojnih folk zvijezda koje planiraju koncerte u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Njena reakcija na ove najave izazvala je veliku pažnju i raspravu na društvenim mrežama.

U svom statusu na Facebooku, Indira je odlučno prokomentarisala situaciju, što prenosimo u cijelosti:

“SARAJEVO MIJENJA IME U BOSANSKI ŠABAC! Jutros prođoh pored Svjetlosti, i na ćošku se prodaju karte za sarajevske koncerte: Aca Lukas i film i koncert, Tea Tairović, Katarina Grujić, i eto bila do prije koji dan i ta famozna senzacija koju zovu Prijom, koja je valjda sinoć otpjevala svoje zadnje u Zetri pa ‘ujedinila region i donijela pare u bh. prijestolnicu’. I, ništa i niko, drugog stila i ‘melosa’….. Iz svega ponuđenog, što da se razumijemo uključuje i bolesni elitizam bez pokrića pozorišnih i filmskih radnika, može se zaključiti da glavni grad koji nema koncertnu dvoranu, zgradu muzeja suvremene umjetnosti, operni orkestar, grandioznu galeriju svjetskog formata, noćne klubove za autentični sevdah i alternativnu scenu, jedna je velika SELENDRA. U ozbiljnom smo bubnju da promijenimo najljepše ime ovog grada u Bosanski Šabac!!! P.S. Nama i ‘Indexe’ – koncerte posvećene legendarnim Sarajlijama organizira Zagreb!!!!”, navela je Kučuk.

Ovaj oštar komentar izazvao je talas podrške među ljudima na društvenim mrežama, koji su se usaglasili s njenom analizom nedostataka kulturne scene u Sarajevu.

Njen post je postao viralan, a mnogi su ga podijelili sa komentarima kako je, kao i uvijek, Indira pogodila suštinu situacije.

Njena hrabrost da izrazi javno svoje mišljenje je još jednom potvrdila njen status kao istaknute novinarke koja se ne plaši da postavi važna pitanja i ukazuje na nedostatke sistema.

Senzacija.ba