Početna Showbiz RAT OKO BOGATSTVA ĆERKE DINA DVORNIKA NE JENJAVA! Čarls traži polovinu od...

RAT OKO BOGATSTVA ĆERKE DINA DVORNIKA NE JENJAVA! Čarls traži polovinu od svega, u igri milioni, a Ela za mjesec uzimala 80.000 €

Otkako je Ela Dvornik (32) u avgustu potvrdila kraj njene veze sa Britancem Čarlsom Pirsom (47), porodica se suzdržavali su se od javnih izjava o tome. Dva meseca kasnije, Čarlsova tužba je uzdrmala javnost. Britanac naime traži deo porodične kuće u Balama, koja je još vlasništvu njegove zakonite supruge.

Ela je dobila punu podršku članova svoje porodice, posebno od majke i bake, koje je podržavaju na društvenim mrežama.

– Veoma smo srećni što je konačno razumela stvari. Od samog početka smo znali ko je Čarls. Volimo Elu i cenimo je – rečeno je iz kruga njene porodice.

Čarls, britanski preduzetnik, poznat javnosti u Hrvatskoj kao uskoro bivši suprug influencerke Ele, živi u Hrvatskoj od 2017. godine. Preselio se u Hrvatsku zbog svoje ljubavi prema ćerki pokojnog kralja fanka Dina Dvornika. Tada su izjavili da su odlučili da žive u Elinoj domovini iz “finansijskih razloga”.

Baka Žarka nije štedela Čarlsa

Pre nego što se rodila njihova prva ćerka, preselili su se u Zagreb, a dolaskom druge ćerke 2021. godine našli su porodični mir u malom istarskom mestu Balama. Iza njihovog braka ostale su selidbe iz grada na selo, četiri godine braka i dve divne devojčice, ali sada je započela borba oko podele imovine. Dvornikova je najavila razvod u avgustu, a kako smo već ranije pisali, influenserka razmišlja o povratku u svoj rodni grad. Čarls se trenutno na sudu bori za deo kuće u Balama. Kuća ima 124 kvadratnih metara, a dvorište 551 kvadratni metar, ukupno 675 kvadratnih metara, prema zemljišnim knjigama, jedini vlasnik kuće je Ela.

– Spor je zaveden radi utvrđivanja i podele bračne svojine – kratko piše u zabelešci.

Tokom ovog procesa, Elina porodica s majčine strane, porodica Kuljiš, čvrsto stoji uz influenserku. Njena baka Žarka, majka Danijele Dvornik, nije štedela Čarlsa u komentarima na društvenim mrežama.

“Treba mu tri mačora da ga izbace iz kuće, pa neka živi o svom trošku i neka sam plati advokata i sudskog tumača pa neka na sudu dokazuje koliko je šta njegovo. Sve ove godine živi od njenog novca, auto koji je izabrao, ona mu plaća lizing…”, napisala je baka Žarka i oštro nastavila:

“Nije ni centa zaradio, živeo je od njenih para. Kuća je njena, ona je plaća. Još bi da mu plaća alimentaciju.” Dodala je da se “dobar oženio”.

“Ako je neko mislio da je on preduzetnik, tačno je, dobro se oženio i sada bi otpremninu”, napisala je i dodala da Charles “živi u Hrvatskoj 10 godina, a ne zna nijednu reč”.

Kasnije je opisala Čarlsov “luksuzan” život u Hrvatskoj.

– Rasipao se njenim novcem. Nije zarađivao otkad je u Hrvatskoj, čak ni za papar. Dakle, dobro se oženio. Ona je podigla kredit i kupila kuću, a sada hoće pola… Džentlmen i preduzetnik… Zašto se ne vrati u London? E, ne može… Ovde planira i dalje da živi na njenoj grbači i lažno se predstavljati – nije štedela baka Žarka.

Zarađuje deset do 80.000 evra mesečno

Bliski saradnici i prijatelji Ele Dvornik su rekli da im nije jasno to što Čarls traži i tuži bivšu ženu.

– Ela je ta koja je zarađivala u tom braku, i ona je najuticajnija influenserka na ovim prostorima. Ne razumemo njegovu tužbu – rekli su kratko.

Dvornik je bila gostujuća zvezda u ovosedmičnoj epizodi “Knjazališta”, gde je otkrila koliko zapravo zarađuje.

– Deset do 80.000 evra mesečno – rekla je Ela. Čarls je 2018. godine osnovao firmu “Experiment” u Daruvaru, koja se bavila proizvodnjom motornih vozila. Prema podacima iz Poslovne Hrvatske, firma je sve do 2022. godine bila u minusu, da bi na kraju zatvorio dugom od 2.700 evra. Prema LinkedInu, Čarls ima preko 25 godina iskustva u marketingu mobilnih uređaja.

Od kada je upoznao Elu, naredne dve godine njegovo zanimanje bilo je “Influencer Husband” na Ellinom blogu o putovanjima, koji se našao na listi najboljih britanskih putničkih blogova.

Osim firmi u Hrvatskoj, Čarls je od 2016. godine investirao u dve strane firme, postao direktor treće i osnivač četvrte. Hrvaticu i Britanca, osim braka, veže i posao, pa smo tako proverili stanje njihovih poslovnih poduhvata. Bračni par je 2016. godine osnovao kompaniju “Manijak”. Kako je Ela objasnila za Glas Slavonije, reč je o prvom evropskom inkubatoru koji okuplja influensere i marketinšku platformu za njihov poslovni razvoj i povezivanje sa brendovima. “Manijak” je, prema podacima Poslovne Hrvatske, od 2018. do 2021. godine ostvario neto dobit oko 300.000 evra. Od 2021. godine firma ima dva zaposlena sa platom nešto većom od 1.000 evra. Ela je 2018. godine pokrenula obrt “Cruella”. Njen obrt i zajednička firma sa suprugom su u blokadi, a Charlesov Experiment više ne postoji.

Upoznali su se preko društvenih mreža

“Brak je u suštini kao poslovni ugovor u kom se potpisuju da se neće zaje*ati do kraja života”, govorila je svojevremeno Ela. Bračni par Pirs je poslednji put viđen u javnosti kad je Ela pevala ispod maske u RTL-ovom šou “Masked Singer”. Upoznali su se 2014. godine u Londonu. Veridba je pala u Japanu i nakon zajedničkih pet godina venčali su se u Las Vegasu. Razlika između njih je 13 godina, a kad ju je upoznao, najviše joj se svidelo što se odnosio prema njoj kao prema dami, iako se ona, kako kaže, nikad u životu nije tako osećala.

“Sve je počelo uz pivo. Sedeli smo u baru, jedinom u kojem je bilo dozvoljeno pušenje i slušali smo neku ženu koja je pokušavala pevati. Do trenutka kada smo naručili i treće pivo, već smo počeli ispovedati se jedno drugome. Bilo je nešto u zraku i oboje smo osetili da to neće biti samo jedna od onih noći”, rekla je. U ponedeljak je u “Knjazalištu” ispričala kako ga je ipak upoznala preko društvenih mreža.

“Upoznali smo se preko Mesendžera, slučajno. Išla sam nekom drugom poslati poruku i slučajno sam njemu poslala i tako smo ušli u razgovor”, rekla je Ella u emisiji koja je snimana u martu ove godine. Upravo tad su počele glasine o njihovom razvodu, a komentari njene majke Danijele su dodatno podgrejali spekulacije.

“‘Ela se dobro nosi s time, pomirila se'”, rekao je izvor blizak influencerici nakon objave o razvodu. “Frajer ostavi ženu i nađe drugu, sve je to okej, svako ima pravo raditi što želi i ako nešto ne funkcioniše, ne treba biti rob lošeg braka ili veze. Uvek postoji manji procenat žena koje nađu drugog i ostave muža, u većini slučajeva je obrnuto. Pretpostavljam i da žene koje odlaze iz brakova žele biti slobodne i same, a muževi se uvek moraju osloniti na drugu ženu, i tek kad uspostave sigurnu vezu s drugom, onda ostave prvu, ali takvi su…”, započela je Danijela pa dodala:

“Nego frajer maltretira ženu s kojom ima decu, ne voli je, ali bez obzira na to što ima drugu, maltretira prvu, zagorčava joj život, a na neki način i ta deca ispaštaju. Ponekad treba pustiti neke stvari, ne možeš uvek tražiti svu pravdu sveta. A i sam znaš da snosiš deo krivice.”

kurir.rs/24sata.hr