Početna Showbiz Sloba Radanović o stradanjima u ratu na Bliskom istoku: Ovo prevazilazi sve...

Sloba Radanović o stradanjima u ratu na Bliskom istoku: Ovo prevazilazi sve granice ljudskosti, morala i civilizovanosti

Sukob koji hara teritorijom Izraela i Pojasa Gaze nastavlja se i ulazi skoro u svoj petnaesti dan, ostavljajući trag tuge i uništenja. Raketiranja ne prestaju, a najveći gubitci bilježe se u Gazi, čiji su neki dijelovi potpuno uništeni. Očajni Pa**stinci trude se izvući preživjele i stradale iz ruševina, suočavajući se s neviđenim izazovima dok traže znakove života ispod ruševina svojih domova.

Svijet su posebno potresli prizori stradale i povrijeđene djece, nedužnih žrtava ovog sukoba. Njihova nevina lica i patnje podsjećaju nas na ljudsku tragediju koja se odvija usred ovog nasilja.

O ovoj temi, koja zapanjuje svjetsku javnost, pjevač Sloba Radanović redovito izražava svoje duboko sažaljenje. Njegova supruga je podijelila da pjevač svaku noć plače zbog stradale i povrijeđene djece, osjećajući bol i tugu zbog njihove sudbine.

Na svom Instagram storiju, Radanović je osudio napad na pravoslavnu crkvu Svetog Porfirija u Gazi, koja je postala sklonište za gotovo 400 ljudi, bez obzira na njihovu vjeru.

“Iz**el je u Gazi gađao pravoslavnu crkvu Svetog Porfirija, gdje se skoro 400 ljudi pravoslavaca i muslimana zajedno sklonilo od bombi, misleći da su na sigurnom. Ova crkva je treća najstarija pravoslavna svetinja na svijetu. Stara je preko 2000 godina. Ovo prevazilazi sve granice ljudskosti, morala i civilizovanosti”, naveo je Sloba.

POVEZAN VIDEO:

Senzacija.ba