Početna Sport Cijeli svijet pričao o njegovim čudnim grimasama, a sinoć su u Zenici...

Cijeli svijet pričao o njegovim čudnim grimasama, a sinoć su u Zenici pratili svaki njegov potez

Joao Cancelo sinoć je odigrao fantastičnu utakmicu na Bilinom polju u pobjedi reprezentacije Portugala nad Bosnom i Hercegovinom sa 5:0. Cancelo je nakon meča stao u mix zoni kako bi dao izjavu portugalskim medijima, a svi su pažljivo pratili da li će praviti čudne grimase kao što je to nedavno radio.

Portugal je sinoć u Zenici očitao fudbalsku lekciju igračima naše reprezentacije, a sve je već bilo gotovo nakon samo 25 minuta kada su gosti već vodili sa 4:0.

Nekoliko Portugalaca istaklo se u sinoćnjem meču na Bilinom polju, no prema mišljenju mnogih najbolji na terenu bio je Joao Cancelo koji je odigrao fantastičnu utakmicu i uspio je da postigne jedan pogodak.

Iako je odigrao skoro svaku minutu u dosadašnjem dijelu sezone za Barcelonu ni sinoć ga Roberto Martinez nije poštedio, a svima je bilo jasno koliko je važan Cancelo u igri ove selekcije i to je demonstrirao na najbolji način protiv naše reprezentacije.

Cancelo se u centru pažnje našao i nakon utakmice jer je jedini od portugalskih igrača stao u mix zoni kako bi dao izjavu medijima koji su doputovali u Zenicu iz Portugala.

On je davao nekoliko minuta izjavu za portugalske medije, a mnogi su pratili da li će raditi neke čudne grimase kao što je to bilo nedavno nakon utakmice Barcelona – Celta Vigo.

Tada je cijeli svijet pričao o čudnim grimasama Cancela dok je davao izjavu novinarima, a zbog toga se i u mix zoni Bilinog polja pomno pratio svaki pokret portugalskog reprezentativca.

Međutim, čudnih grimasa nije uopšte bilo, a Cancelo se zadržao više od pet minuta i maksimalno je ispoštovao portugalske medije i odgovorio na svako pitanje koje su mu oni postavili što je primjer za naše reprezentativce koji nisu bili raspoloženi za izjave nakon utakmice.

Iako su iz Barcelone molili Martineza da odmori Cancela na kraju je on i sinoć odigrao cijeli meč, te neće imati previše vremena za odmor jer već u nedjelju Katalonce očekuje derbi protiv Atlhetic Bilbaa.

sportsport.ba