Početna Sport OVO JE PRVA IZJAVA SAVE MILOŠEVIĆA NAKON NEVIĐENOG DEBAKLA: Rekao sam momcima...

OVO JE PRVA IZJAVA SAVE MILOŠEVIĆA NAKON NEVIĐENOG DEBAKLA: Rekao sam momcima poslije meča u svlačionici…

Fudbalska reprezentacija BiH ponižena je na Bilinom polju od selekcije Portugala, a rezultat na kraju utakmice glasio je 0:5.

Utakmica je od samog početka izgledala veoma loše po naše reprezentativce, a prvi gol su primili već u 5. minuti.

Žoao Feliks (Joao Felix) je šutirao, a lopta je poslije odbijanja od noge Hadžikadunića u ruku pogodila Barišića koji je bio u petercu kod našeg gola.

Odgovornost je preuzeo Kristijano Ronaldo (Cristiano) i pogodio sa bijele tačke za vodstvo Portugalaca.

Nakon toga, igra “Zmajeva” u potpunosti se raspala, a pravi potop je tek uslijedio.

Do poluvremena smo primili još čak četiri gola.

Prvo je Kristijano Ronaldo (Cristiano) postigao svoj drugi gol u 20. minuti, da bi samo šest minuta kasnije Bruno Fernandeš sjajno zatresao mrežu Šehića.

Nakon toga je Žoao Kanselo (Joao Cancelo) pogodio pravim projektilom sa ivice šesnaesterca pogodio, a do kraja prvih 45 minuta upisao se u strijelce i Žoao Feliks (Joao Felix), koji je postavio, ispostavit će se, konačni rezultat već u prvom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme je bilo znantno mirnije. Portugalci su stali na loptu, a naši fudbali su imali tek poneku priliku da se približe golu gostiju, mada i u tim situacijama nisu izgledali previše dobro.

Portugal je tek pravio nekoliko prilika u drugom poluvremenu, ali ni oni nisu željeli riskirati povrede u utakmici u kojoj je pitanje pobjednika bila poznato.

Ovim porazom reprezentacija Bosne i Hercegovine se i zvanično oprostila od direktnog plasmana na Euro i sada sve snage moraju usmjeriti na baraž koji nas očekuje naredne godine.

Nakon meča oglasio se i selektor Savo Milošević.

“Moram da priznam da je i meni bilo iznenađenje ovo sve… Ja sam glavni krivac, nismo mogli da im pariramo. Nismo bili na svom maksimumu, iz kojih razloga sad to ne mogu reći”, rekao je selektor Zmajeva, pa nastavio:

“Očigledno je da energetski i fizički nemamo snage za dvije utakmice u tri dana. Jako teško je bilo održati nivo igre s njima. I taj penal i tako to ode u ovom smjeru.”

“Sve se srušilo u 3. minutu kada je u pitanju model ekipe. Mi nismo stizali ni faul da napravimo. Utakmica je loše počela s tim penalom, ali rekao sam momcima i u svlačionici. Drugo poluvrijeme je pokazalo karakter. Možda smo zaradili nešto bolje za budućnost. Portugal je nivo na kojem mi nismo trenutno”.

novi.ba