Početna Showbiz KARLEUŠA JE IZNENADILA SVOJIM STAVOVIMA U HIT TVITU, a evo koliko je...

KARLEUŠA JE IZNENADILA SVOJIM STAVOVIMA U HIT TVITU, a evo koliko je pjevačica obrazovana i koje škole je završila

Jelena Karleuša je velika muzička zvezda, ikona stila, brižna majka, a znate li šta je po obrazovanju? Posle osnovnog obrazovanja upisala je Zemunsku gimnaziju, ali joj se tamo očigledno nije dopalo, pa se ispisala iz prestižne obrazovne ustanove.

‒ Zemunske gimnazije se rado sećam, pogotovo razredne i direktora, koji su bili odvratni. Nije tačno da su me izbacili, ja sam samu sebe izbacila iz više razloga. Nisu dali devojkama da se šminkaju, ne sme minić da se nosi, ne sme plava kosa, ne sme da se priča na času, ne sme da se jede na času… ‒ pričala je JK na početku karijere.

Iako je bila odličan đak, njeno školovanje “pretvorilo se u pakao” ne samo zbog strogih pravila, već i zbog činjenice da je već sa 16 godina snimila prvi album.

Gimnaziju je zamenila Politehničkom školom na Novom Beogradu, gde je tada živela. Upisala je mašinski smer. No, ni tu se nije dugo zadržala. Posle tri meseca premestila se u Turističku školu, koju je završila vanredno.

‒ Više sam pevala nego što sam bila na časovima – našalila se pevačica, koja je pohađala i muzičku školu.

Uprkos poteškoćama, Karleuša je uspela da stigne do diplome. Doduše, fakultetsko obrazovanje nema i nije postala akademski građanin.

Međutim, sve pomenuto je ne sprečava da ima mišljenje i izražen stav o svakoj temi, te se sada nalazi u emisiji “Hit Tvit” i pred narodom analizira socijalne, ekonomske, političke i mnoge druge društvene teme u zemlji i regionu.

Kurir.rs / Srbija Danas