Početna Showbiz “U NJEMAČKOJ SAM ČISTO BAZENE” Žika Jakšić danas živi u izobilju, a...

“U NJEMAČKOJ SAM ČISTO BAZENE” Žika Jakšić danas živi u izobilju, a prije toga je osjetio muku: Ove detalje iz njegovog života malo ko zna

Naime, Žika sada živi u izobilju, što u njegovoj mladosti i nije bio slučaj, već je morao da radi i ne tako primamljive poslove.

Jakšić se svojevremeno odselio iz Srbije i pokušao da nađe svoje mesto pod Suncem u Nemačkoj. On je jednom prilikom ispričao čime se sve bavio.

– Nisam se libio da radim bilo koji posao u mladosti. Kad sam otišao u Nemačku, položio sam za spasioca i zbog nepozavanja jezika prvo sam čistio travu oko bazena i pomagao. Nije mi išao nemački i ja uzmem knjigu i jedno tri meseca svaki dan sam učio jezik dok nisam progovoro. Uporedo sam radio sa svojim bendom i četiri godine kao spasilac na bazenu. Meni je 1993. godine žena bila trudna, nije se sviralo, šta ću da radim moram da zaradim novac. Tad smo Ćira i ja radili u fabrici bombona. Putovali smo svaki dan po 60 kilometara u Nemačkoj do farbike, i tamo pakovali bombone u kese. Ruke su mi bile propale, sve u žuljevima od kartona jer po ceo dan samo pakuješ bombone u kutije. Nije bilo lako zaraditi pare u inostranstvu, zato sam se snalazio – istakao je Žika za “Grand.online”.

Inače, iako je ljubitelj dobre i kvaltetne muzike, Žika ne krije da je ostao roker u duši te je nedavno publiku na snimanju emisije počastio izvođenjem numere “Lutka sa naslovne strane” koju je otpevao u duetu sa Borom Đorđevićem.

blic.rs