Početna Showbiz Našla se na meti osuda zbog udaje: Mahira Ahmiš podijelila šta misli...

Našla se na meti osuda zbog udaje: Mahira Ahmiš podijelila šta misli o zlim jezicima (Video)

Otkako je objavljeno u subotu ujutro da se udaje Mahira Ahmiš, za mnoge heroina ovog vremena, postala je glavna tema kako medija, tako i dušebrižnika na društvenim mrežama.

Odmah su se ljudi podijelili u one koji su se svim srcem obradovali što je našla sreću u Saladinu Hajdarpašiću i na one koji su postavljali pitanja gdje su joj djeca, kad prije preboli supruga o kojem se brinula do njegovog posljednjeg daha. Ovo su neki blagi komentari u odnosu na ono što joj pišu i osuđuju je.

Ona je svoje mišljenje na osudu naroda podijelila kroz ono što joj je napisala Azra Jašarević a koju prenosimo u cjelosti:

“Ne dao Allah vama iskušenja kakve je imala naša Mahira, malo koja bi od nas muža pazila i čuvala kao ona. Lično mi je održala lekciju svojim postupcima prema mužu a da nije ni znala, i to desetine puta.

Lekcije zbog kojih bi više se trudila i sa dušom borila.

Nama je teško sa zdravim mužem i non stop neki problemi i žalimo se.

Ako se udala i treba da se uda svaka koja nađe sebi sreću.

Zaslužila vala!

Allah joj bereketa dao.

Jamda je vas trebala pitati?

Jeste li vi nju pitali kako joj je godinama dok je dostojanstveno iznosila amanet koji bi malo koja od nas iznijela. Kažem vam…

U nas muž ako malo prilegne prisjedne mu ili ako treba gripu da odleži.

Sve bi se mi poudavale da samo imamo priliku i da nas ko hoće.

Već nas neće ni ovi naši što muku jadni s nama muče.

Ako svoj somun jedete onda i svoju brigu vodite.

Ja javno čestitam i nek im je sa srećom, da mladencima ne smetam po inboxu”, stoji u objavu koju je lijepa Mahira podijelila na svom Facebook profilu.

Na ovu poruku uslijedili su brojni komentari podrške, poput onih: “Nema šta trebala je pitati ostale može li se udati, kako vas nije stid pojedine pa stavite te se vi u njenu situaciju toliko godina je hizmetila svom mužu potpora mu je bila oslonac… Draga Mahira, Allah Mubarek Olsun da vam brak bude pun bereketa od srca ti želim budi najsretnija hrabra ženo”. 

“Aferim, samo se Allahu treba pravdati za svoje postupke, a Allah joj je odobrio da se uda, pa ko smo mi da sudimo drugima i da se u njihov život petljamo, nek je Mahiri i njenom izabraniku sretno i da im Allah da svako dobro kroz život”.

Podsjetimo, Mahira je udajom za Saladina prihvatila i njegovo prezime pa nije više Ahmiš nego Hajdarpašić. Njena djeca su uz nju i na dan svadbe bila baš kao i kroz njenu lavovsku borbu za supruga koji je bolova od multiple skleroze.