Početna Showbiz OVDJE SU ROĐENE SRPSKE ZVIJEZDE! Od trošnih kuća do milionskih vila: Neke...

OVDJE SU ROĐENE SRPSKE ZVIJEZDE! Od trošnih kuća do milionskih vila: Neke nekretnine vape za obnovom a druge se prodaju za hiljade evra

Poznati pevači baškare se u lukuznim vilama sa bazenima, a pre nego što su se proslavili, odrastali su u trošnim kućama i neretko živeli u oskudici.

Jedna od kuća koja vapi za obnovom je rodna kuća legendarnog pevača Tome Zdravkovića u selu Pečenjevce, desetak kilometara od Leskovca. Danas se na mestu gde je rođen nalazi ruinirana kućica zarasla u korov, ali i živa sećanja na slavnog zemljaka.

Dragana Mirković ne zaboravlja svoje rodno selo Kasidol, pokraj Požarevca. Iako već decenijama živi u Austriji, gde osim vile ima i dvorac, ona je novac uložila i u imanje na kom joj žive roditelji. Podigla im je jednospratnu kuću, a u dvorištu se nalazi još jedna prizemna starija nekretnina

Tanja Savić rođena je u Radincu kod Smedereva. Pevačicini roditelji su nastavili tu da žive, a Tanja je u renoviranje kuće uložila 20.000 evra.

Indira Radić rođena je u Dragalovcima, u blizini Doboja. Tamo je živela s roditeljima sve dok nije završila srednju medicinsku školu, a onda se odselila u Zagreb i zaposlila u bolnici. Ona poslednjih desetak godina ne dolazi u Dragalovce, otkad je preminuo njen otac Živko


Pokojni pevač Šaban Šaulić nikada nije krio koliko je vezan za rodni Šabac. Kuća u kojoj je rođen u šabačkoj mahali, u Ulici Avde Karabegovića, renovirana je, ali je, prema rečima komšija, i dalje prazna, i to od smrti Šabanove majke.

Kuća Mitra Mirića nalazi se malo dalje od centra Ugljevika. Tamo se sada nalaze tri jedinice i štala. Otvorena ulazna vrata, zarđali katanci i polomljeni prozori, u kućama se nalazi velika količina smeća, dok je fasada otpala. Na pojedinim prozorima nema stakala, ali i dalje stoje stare zavese, iza kojih se kriju šut i otpad, ali i delovi koji otpadaju s krova kuće. Kasnije je on napravio novu jednospratnu kuću, u koju povremeno dolazi s porodicom.

Mile Kitić rođen je u Ceranima, gde i danas rado ode. Kuća u kojoj je folker odrastao je srušena, ali je na njenom mestu sazidao novu, u kojoj živi njegova snajka Bojana.

Miloš Bojanić rođen je u Ruhotini, gde i dalje ima veliki plac s kućom, koju sada renovira kako bi je prodao. On za nju traži 70.000 evra. Imanje kuće podeljeno je na dva dela betonskom ogradom. U glavnom delu dvorišta, gde se nalazi i kuća, sve je pokošeno i sređeno, dok je drugi neuređen.

Kurir.rs