Početna Showbiz Zlata Petrović: Mom sinu je dugo trebalo da prihvati da sam Romkinja,...

Zlata Petrović: Mom sinu je dugo trebalo da prihvati da sam Romkinja, a za baku je govorio da mu je kuma iz Grčke

Folk pjevačica Zlata Petrović uvijek je važila za osobu koja je bez dlake na jeziku i otvoreno je uvijek pričala o svom privatnom životu.

Zlata je jednom prilikom za medije pričala o svom privatnom životu, braku, a dotakla se i zbog porijekla.

Pjevačica je istakla da se udala u 16. godini i to za čovjeka koga je voljela.

– Udala sam se u 16. godini za čovjeka koga nisam voljela. Završila sam osmi razred, trebalo je da idem dalje na školovanje, međutim, to se nije dogodilo. Tako je tada bilo… Ako ne ideš u školu, udaju te. Iako je u toj porodici sve bilo divno, ja nisam voljela. Nek mi oprosti i taj dečko i svi, ali smatrala sam da sam najnesrećnija na svijetu. Da nije bilo tog neželjenog braka, ne bih se bavila ovim poslom. Generalno, nisam voljela posao pjevačice. Kad je moja majka dolazila kući, između nje i očuha, koji ju je mnogo volio, bilo je svađa, tuča i ljubomore, te zbog toga nisam voljela da pjevam. Ja jednostavno nisam znala da li to znam. Ali, nakon što sam pobjegla, otišla sam u pjevačice – rekla je ona.

Zlata je takođe priznala i da je sinu tek kad je napunio osam godina rekla da je ona po majci Romkinja.

– Moja majka je bila Romkinja, tata Crnogorac. Kada je trebalo da svom starijem sinu objasnim ko je njegova baba, imao je oko osam godina i to je njemu predstavljalo problem jer se plašio šta će ljudi da kažu. Rekla sam mu – ako misli da će neko da ga osudi što mu je majka Romkinja, onda ne mora ni da se druži s tom djecom. To je dobro jer si u startu načisto sa svojim drugarima i prijateljima. Trebalo mu je vremena da to usvoji. Tako je na mojoj svadbi s Pejom on imao 12 godina, tu su bile moje sestre i majka, koje su tamnopute, dok je cijela familija sa očeve strane svijetle puti. Sve kolege su odlazile da pjevaju mojoj majci. Tada je mog Mikija drug pitao ko su ti ljudi, jer se vidno razlikuju od nas, a on je rekao: “To su neki naši kumovi iz Grčke” . Godinama kasnije sam saznala za to i pitam ga: “Je li, Miki, nisam znala da smo mi Grci”, i tek onda smo sjeli i pričali o tome. On sada svoje porijeklo mnogo voli i ponosi se.

Zlata Petrović pomutila muškarcima um stajlingom: Pjevačica u nikad vrelijem izdanju, mnogi neće ostati imuni na ove vrele kadrove!(Telegraf.rs)