Početna Showbiz OSVAJALA JE TROFEJE ZA SRBIJU, 3 PUTA PROGLAŠENA ZA NAJBOLJU IGRAČICU: Evo...

OSVAJALA JE TROFEJE ZA SRBIJU, 3 PUTA PROGLAŠENA ZA NAJBOLJU IGRAČICU: Evo čime se bavila prije nego što je postala voditeljka!

Voditeljka Jovana Joksimović u svojoj karijeri može da se pohvali mnogim uspesima koji je čine jednim od najprepoznatljivijih TV lica u Srbiji.

Kada je završila fakultet, uplovila je u voditeljske vode i to 2001. godine na BK televiziji gde je vodila emisije „Blokbaster“ i „Trejler“.

Ipak, javnosti je manje poznat podatak da je Jovana Joksimović od 12. godine trenirala rukomet i da je bila jedna od najuspešnijih u zemlji. Ona je bila na poziciji kapitena rukometnog kluba, a osim što je sa svojim timom osvajala trofeje, bila je proglašena tri godine zaredom za najbolju igračicu Srbije.

– Rukomet sam trenirala osam godina. Kada su sve devojčice išle na ritmičku gimnastiku, balet, moje drugarice i ja smo izabrale rukomet. Radnički nam je bio blizu i tako smo iz radoznalosti počele da treniramo. Međutim, meni se to dopalo. Tada smo vodile život pravih sportista – pripreme dva meseca, dva puta dnevno treninzi, polagalo se mnogo nade u naš tim – Radnički. Tada sam imala deset kilograma više nego sada, tako da je bilo normalno da treniram neki sport, neženstven. Ali, kad je trebalo da se profesionalno bavim time, da potpišem ugovor koji me obavezuje nekoliko godina, prestala sam da treniram – rekla je jednom prilikom.

Kurir.rs/Blic