Početna Vijesti Ocu dječaka ubice sa Vračara oduzet sav novac, evo pod čijim će...

Ocu dječaka ubice sa Vračara oduzet sav novac, evo pod čijim će ključem pare odsad biti

Viši sud u Beogradu usvojio je prijedlog članova porodice ubijenih u masakru u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” da se sav novac kojim raspolaže otac dječaka-ubice sa Vračara prenese u depozit javnog izvršitelja.

Istovremeno, sud je naložio Narodnoj banci Srbije da izvrši transfer novca kako je naloženo. Novac će do visine imovinsko-pravnih zahtjeva oštećenih (članova porodice ubijenih) biti u depozitu javnog izvršitelja, gdje će se čuvati do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka, potvrđeno je Kuriru.

To znači da će sav novac s računa te porodice biti transferisan u depozit javnog izvršitelja. Protiv tog rješenja dozvoljena je žalba ali ona ne zadržava izvršenje rješenja.

Podsjetimo, otac dječaka-ubice sa Vračara nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je počinio teško djelo protiv opšte sigurnosti. Njegovoj supruzi, odnosno majci dječaka, sud je zabranio da ijednu nepokretnost u njihovom vlasništvu stavi pod hipoteku ili proda. To se odnosi i na automobil registrovan na njeno ime.

Do odluke suda došlo je tako što je advokat devet porodica, čija su djeca ubijena, u njihovo ime zahtijevao tu mjeru jer se strahovalo da okrivljeni osujetiti ili znatno otezati naplatu. Zaplijenjeno je onoliko koliko je potrebno da se obezbijede zahtjevi porodica ubijene djece.

Izvor: Kurir