Početna Vijesti Preminula lijepa Gabrijela: Našla se usred krvavog meteža, pokušala da se skloni,...

Preminula lijepa Gabrijela: Našla se usred krvavog meteža, pokušala da se skloni, ali nakon udarca nije mogla ni da ustane

Jedna djevojka preminula je od srčanog udara nakon što je pogođena staklenom flašom tokom tuče navijača ispred stadiona u Brazilu!

Gabrijela Aneli (23) doživjela je u ponedjeljak dva srčana udara u bolnici u Sao Paulu. Aneli je bila u redu za ulazak kad su se navijači njenog voljenog kluba Palmeirasa sukobili sa pristalicama Flamenga u subotu uveče. Tada je Leonardo Santjago (26) bacio flašu koja je djevojku udarila u vrat.

Anelin brat, Felipe Aneli, bio je među mnogim članovima porodice koji su objavili vijest o njenoj tragičnoj smrti.

– Postoje stvari koje se dešavaju izvan naših granica razumijevanja. Znam koliko si se borila svake sekunde i zaista si uvijek bila ratnik. Potraži nas sa neba i zaštiti našu porodicu – napisao je brat.

Aneli je hitno prevezena u bolnicu u Sao Paulu gdje je u subotu uveče podvrgnuta hitnoj operaciji.

– Samo želim da pravda bude zadovoljena. Čovjek sa imalo mozga u glavi ne bi uradio tako nešto. Bol porodice je nemjerljiv. Ne možete vjerovati da postoji toliko zla na ovom svijetu, a pravda je toliko manjkava u Brazilu. Naša porodica ne zaslužuje da prolazi kroz ovakvu žalost – napisala je rođaka Marijana Aneli na društvenim mrežama.

Aneli je bila dugogodišnja navijačica Palmeirasa i odrasla je na utakmicama sa roditeljima. Imale je velike zdravstvene probleme kao djevojčica i bila podvrgnuta operaciji srca i bubrega.

– Gabrijela je uvijek bila moje svetlo, moj život, moja djevojčica. Borac od malena. Borila se do poslednjeg trenutka na intenzivnoj njezi – rekla je njena majka Dilsilen dos Santos.

Santjago je uhapšen na mjesta nesreće. Pojavio se na sudu u ponedjeljak i optužen je za ubistvo.

– Imamo nekoliko slika sa mobilnog telefona i koristimo sistem za prepoznavanje lica kako bi se mogli identifikovati ostali koji su učestvovali u tuči – rekao je šef policije Cezar Sad.

Policija je saopštila da su navijači Palmeirasa čekali ispred kapije “A” stadiona kad su primijetili dva navijača Flamenga. Tenzije su se rasplamsale kada je grupa navijača jurila za dvojicom pristalica ljutog rivala kad je Santjago reagovao bacivši flašu koja je pogodila Aneli.

Još jedan navijač je zbrinut zbog povrede koja nije opasna po život. Policajci su na incident odgovorili biber gasom i šok granatama kako bi rastjerali dvije grupe. Dim je u dva navrata doveo do prekida utakmice.

Palmeiras je objavio saopštenje u kojem izražava saučešće porodici preminule djevojke i osuđuje nasilje navijača za koje kaže da je uprljalo imidž sporta.

– Ne možemo da prihvatimo da je djevojka žrtva varvarstva. Izražavamo našu solidarnost sa porodicom Palmeirense i zahtijevamo brzinu u istrazi ovog zločina koji šteti našem razumu postojanja i kompromituje imidž brazilskog fudbala – navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Dejli mejl)