Početna Vijesti Srebrenica je sramota i grijeh mog naroda… I dalje je lažljivo gledamo...

Srebrenica je sramota i grijeh mog naroda… I dalje je lažljivo gledamo samo jednim okom, pokušavajući da prevarimo čitav svijet!

Prihvatanje istine o Srebrenici nije ni izdaja Srbije, ni vrijeđanje srpskih žrtava, već izraz najdublje ljubavi i poštovanja prema Bošnjacijma i njivom žrtvama, ali i prema mojoj zemlji, mom narodu i njegovom stradanju, prema našoj djeci koja odrastaju u ovom haosu od društva lišenog osnovnih vrijednosti – poručio je Jovanović

Srebrenica je naša sramota i grijeh, veća nego ikad, zato što je, poslije svih 28 godina, i dalje lažljivo gledamo samo jednim okom, jadno i bezuspješno pokušavajući da prevarimo Bošnjake, svoj narod i čitav svijet oko nas.

Osjećam duboku ljudsku potrebu da kažem kako se ne smijemo sklanjati pred onima koji bi željeli opet da nas vrate mržnji i ratnom ludilu.

To nije samo moja obaveza kao političara. To je moja obaveza kao čovjeka i roditelja koju ističem svakog 11. jula, govoreći da je Srebrenica simbol strašnog grijeha mog naroda i onih koji su ga tada vodili.

Prihvatanje istine o Srebrenici nije ni izdaja Srbije, ni vrijeđanje srpskih žrtava, već izraz najdublje ljubavi i poštovanja prema Bošnjacijma i njivom žrtvama, ali i prema mojoj zemlji, mom narodu i njegovom stradanju, prema našoj djeci koja odrastaju u ovom haosu od društva lišenog osnovnih vrijednosti.

To je najmanje što mogu da učinim, s obzirom na to da većina i dalje odbija da kaže istinu i svakog čovjeka i svakog boga zamoli za oprost, jer Srebrenica nije slučajna posljedica nesretnih ratnih događaja, već zločin genocida za koji je suđeno i presuđeno odgovornim pojedincima.

Srbija zato nije smjela, niti danas smije, da negira i relativizuje politiku koja se devedesetih godina dvadesetog veka širila iz Beograda u najmračnijoj i najsramnijoj deceniji u istoriji srpskog naroda – poručio je Čedo Jovanović.

Depo.ba