Početna Vijesti Vapaj samohranog oca: Žena me je ostavila sa sedmoro djece, i ovo...

Vapaj samohranog oca: Žena me je ostavila sa sedmoro djece, i ovo što nije moje volim kao rođeno! Samo jedno traži

Radio sam po cijeli dan više poslova kako bih djeci obezbijedio sve, a žena me je preko noći ostavila i preudala se. Sada sam samohrani otac sedmoro djece, morao sam da napustim posao jer nema ko da ih čuva. Bivšoj ženi bih oprostio kad bi htjela da se vrati, majka je ipak potrebna djeci, priča drhtavim glasom za Kurir Peter Silvester (41)!

Ovaj požrtvovani tata već tri mjeseca živi sam sa sedmoro mališana u okolini Bačke Topole, a kako nam kaže, djeci je najteže.

– Nažalost, tako je kako je, sam sam. Žena mi je jasno i glasno rekla da neće da se vrati, ja sam htio sve da joj oprostim samo da se vrati, da gleda svoju djecu, ali neće. Svi mi griješimo, nema čovjeka koji ne griješi. Znam da sam radio i dosta bio odsutan od kuće, njoj je to sigurno smetalo, ali to je kako bih djeci pružio sve – jada nam se Peter.

Dodaje da je tužan što je njegova žena izabrala da rasturi porodicu, iako su se prije 10 godina zakleli na vječnu ljubav. Njegova bivša supruga ostavila je i najstarije dijete, koje je inače njeno dijete iz prvog braka.

Priznao sam to dijete i volim ga kao svoje, ne pravim razliku uopšte. Meni je drago što mene zove “tata”. Cilj mi je da im budem uzoran otac, znam da nisam savršen, ali se trudim i moram ih izvesti na pravi put. Mi smo htjeli i planirali smo da budemo velika porodica, ali sad je jako teško. Za ova tri mjeseca ona je zvala samo nekoliko puta da čuje djecu, i to zato što sam ja zamolio njenog brata da joj to prenese, jer dejca pate – jedva zadržava suze i nastavlja:

– Djeca nisu kriva, nek se ljuti na mene. Nije morala njih da napušta, to me boli, šta su oni krivi!

Peteru je vrlo teško s obzirom na to da već tri mjeseca ne može da radi pošto mora da brine o svim mališanima, te samim tim nema ni primanja. Kaže da u njihovom mjestu ne postoji vrtić, već samo predškolska ustanova, što dodatno otežava situaciju.

– Najmlađi sin je još uvijek beba, ima godinu dana i četiri mjeseca. Imam tri kćerke od tri, sedam i osam godina i sinove od pet, devet i 11 godina. Dobijam pomoć od centra za socijalni rad i dječji dodatak, ali to je vrlo malo, s obzirom na to koliko nas je. Sreća pa znam da kuham, ustanem rano i ispečem hljeb. Dobili smo nedavno pomoć od dobrih ljudi, nešto higijene, hrane, ali to neće biti dovoljno – priča ovaj otac.

Kaže da do sada nije uspio da nađe dadilju, jer rijetko ko je spreman da prihvati takvu obavezu, a dodatno otežava to što dok ne počne da radi, nema ni novca da plati nekog.

– Meni bi značilo kad bi neko prihvatio da ih čuva neko vrijeme besplatno, dok ja ne stanem na noge. Ali eto, čak sam i spreman da prihvatim i neku ženu koja bi došla i udala se za mene, a djecu čuvala kao da su njena. Nadam se da će se neko javiti, jer ja moram da radim kako bismo imali novčana primanja – dodaje ovaj otac i naglašava da nema nikakva dugovanja:

– Moram početi da radim kako bismo imali novca za hranu i račune.

Ko ima želju da ovoj porodici pomogne, ili je u mogućnosti da čuva djecu, Peteru se može javiti na kontakt telefon 0631302188.

Izvor: Kurir