Početna Vijesti Potresne objave Naide Murtić koja je preminula od karcinoma dojke

Potresne objave Naide Murtić koja je preminula od karcinoma dojke

Naida Murtić, Sarajka čija je sudbina rastužila mnoge, jučer je izgubila bitku s karcinomom dojke i preminula u 33. godini.

Vijest o njenoj smrti je objavila njena sestra Emina Fajić na svom Instagramu, a njihova borba je u prethodnim mjesecima bila inspiracija mnogim ženama u borbi s karcinomom dojke.

“Naša svila, moja seka Naida Murtić rođena Hrustanović, se rano jutros vratila svome Gospodaru. Bila je rođena da se voli, primjer dobre kćerke, sestre, supruge i najdivnije majke. Čas njene smrti bio je zapisan i prije bolesti koja je zadesila, a mi smo zahvalni što nas je ovo iskušenje sve približilo Gospodaru, našoj lijepoj vjeri Islamu, pokrila se i zadnje trenutke na ovom svijetu provela spominjući i veličajući Njegovo ime”, glasi objava Naidine sestre Emine.

Posljednja Naidina objava je porodična fotografija od prije 10 dana, kada je objavila:

– Osmijeh je iskren, duša je iskrena i sve sto dijelim iz srca je i za vas i za mene kao veliki podsjetnik borbe koja se u treptaju može započeti. Sati i dani nisu kao na ovim slikama stalno, ali ja se borim da ide ka tome sto vise. I kad mislim da ne mogu dignem se, jer svakim korakom ustajem u ime Gospdara koji mi daje snagu za svaki naredni korak i znam da me čuva i voli.

Sestre Naida Murtić i Emina Fajić u nepunih mjesec saznale su da boluju od teške i zloćudne bolesti. Nepun mjesec nakon saznanja da Naida boluje od raka dojke, njena sestra Emina dobila je također istu dijagnozu.

ekskluziva.ba