Početna Vijesti Majice s likom dječaka ubice prodaju kao suvenire: Građani zgroženi, traže da...

Majice s likom dječaka ubice prodaju kao suvenire: Građani zgroženi, traže da se ova odjeća povuče iz prodaje! (Foto)

Na jednoj poznatoj internet platformi za prodaju suvenira, oglašene su majice sa likom dječaka (13), osumnjičenog da je 3. maja počinio masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu! Ove skandalozne majice, uznemirile su i zgrozile građane koji posjećuju ovaj sajt.

– Poznata platforma za suvenire izbacila je majice sa likom dječaka ubice, koje nose nasmijani modeli i koštaju dvadesetak eura. Kad me kap nije strefila! Mislila sam da se neko neumjesno šali – rekla nam je jedna korisinica ovog popularnog sajta.

Naša sagovornika kaže i da je ovaj potez bolestan i bizaran i da pod hitno tome treba stati na put.

– Molim vas, da li neko može nešto da učini? Prodaja ovih majica mora da se zabrani! Sve je to zahvaljujući stranim Jutjuberima, iz Malezije, Indonezije… Oni kače lažne snimke dječaka i tugaljive priče o njemu, a ne znaju ništa o slučaju, samo ono što su prikupili sa interneta i tako kreiraju lažnu sliku. Da nije njih, niko ove majice ne bi pravio ni prodavao. Ljudi, stranci, možda i kupe ne znajući uopšte ko je osoba na majici i kakvo je strašno zlodjelo počinio – kaže nam čitateljka i dodaje da se njih nekoliko obratilo sajtu u znak protesta i da su dobili formalan odgovor, ali nije jasno da li će povući majice iz prodaje.

 

Sajt je inače registrovan u Maroku, a ne u Srbiji.

I zaista, na popularnom sajtu za prodaju, kada se u pretrazi ukuca ime dječaka sa Vračara pojave se majice sa njegovim likom. Majice su ženske i muške, dugih i kratkih rukama, ima ih u svim bojama i veličinama. Na sredini majice je velika slika dječaka ubice sa crnim florom preko očiju, a na sajtu se navodi da kupac može da bira da li želi da mu slika bude naprijed ili na leđima.

– Cijena klasične majice kratkih rukava je 16,29 dolara, dok je cijena majice dugih rukava 24,59 dolara. Postoje i skuplje vraijante, jedna je majica za trening i košta 28 dolara, a druga je dugačka majica i cijena joj je 29 dolara po komadu – objašnjava naš izvor i dodaje da su u ovim majicama fotografisani modeli, djevojke i muškarci.

Na sajtu je navedeno da se ovaj skandalozan proizvod može isporučiti i kupcima u Srbiji, a rok isporuke je desetak dana.

– Takođe, navedeni su i uslovi vraćanja proizvoda ukoliko kupac nije zadovoljan – objašnjava nam sagovornik. Ovo, inače, nije prvi put za dječaka veličaju na društvenim mrežama i da se “dive” njegovom krvavom pohodu u kojem je ubio svoje drugare.

On je, da podsjetimo, kobnog dana ubio devetoro djece iz škole i čuvara koji je pokušao da mu pomogne i koga je volio, Dragana V. i ranio petoro djece među kojima je bio i njegov najbolji drug. Dječak je prvo ubio Dragana, pa dežurne učenice i djevojčicu koja je u trenutku izlazila iz toaleta, a onda ušao u učionicu svog odjeljenja gdje je ubio još petoro djece.

  Izvor: Kurir