Početna Vijesti HOROR U SREMČICI: Pas djetetu (4) rasporio stomak, roditelji ga hitno prevezli...

HOROR U SREMČICI: Pas djetetu (4) rasporio stomak, roditelji ga hitno prevezli u Tiršovu, majka sve vrijeme bila na vezi sa Hitnom

Četvorogodišnje dijete je u Sremčici napao pas i rasporio mu trbušni zid. Roditelji su dijete odmah odvezli u kliniku u Tiršovoj, gdje je operisano, rečeno je RTS-u u Hitnoj pomoći.

Dr Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći rekao je da se napad dogodio juče oko 19 časova i da su roditelji dijete hitno prevezli u Univerzitetsku dječju kliniku u Tiršovoj.

“Vrlo brutalno se desio napad na četvorogodišnje dijete, zubima mu je maltene rasporio trbušni zid i dio 12-palačnog crijeva mu je bio izvučen van tijela”, rekao je dr Stijačić.

Otac je odmah stavio u kola dijete sa majkom, zvali su Hitnu pomoć i pedijatar je detaljno majci objašnjavala šta da radi – da sve što ima skine sa sebe, gurne u ranu, kako bi se zaustavilo krvarenje. Doktor je dodao i da je pedijatar Hitne morala i da vikne na majku kako se nesrećna žena ne bi onesvijestila od šoka.

“Alarmirana je dječja klinika u Tiršovoj, da se spremi hirurška sala. Nije bilo razloga da ih sanitet presretne, gubilo bi se vrijeme, dijete je tamo odmah ušlo u proceduru u operacionu salu.

Dr Stijačić je apelovao da se vodi računa jer se napadi dešavaju, ali rijetko baš ovako brutalno.

  Kurir.rs/RTS