Početna Vijesti Nije htjela da mu se vrati, pa je ubio pred njenom porodicom!...

Nije htjela da mu se vrati, pa je ubio pred njenom porodicom! Ubistvo Šejle (19) potreslo Crnu Goru: Bio je sav iscijepan i krvav

U Višem sudu u Podgorici u ponedjeljak je nastavljeno suđenje Iliru Đokaju, optuženom za ubistvo Šejle Bakije, svjedočenjem braće i oca optuženog.

Na narednom glavnom pretresu svjedočiće Marija Đokaj, majka optuženog, jer je veće kojim predsjedava sudija Veljko Radovanović, prihvatio prijedlog advokata Srđana Lješkovića, branioca okrivljenog.

Toni Đokaj, brat optuženog Ilira, u sudnici je izrazio saučešće porodici Bakija.

“Hoću samo da dodam, da uz poštovanje Šejle, želim da iskažem saučešće njenoj porodici”, kazao je Toni Đokaj, koji je ostao kod ranijeg iskaza datog u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Naveo je da su njegov brat i Šejla Bakija od početka veze imali nesuglasice s njenim ocem jer on nije podržavao taj odnos.

“Čim su imali neke nesuglasice, sigurno je imao i strah. Meni on nije konkretno pričao o tome šta se dešavalo sa Šabanom, ocem Šejle Bakije, i nisam želio da se miješam u to”, naveo je Toni Đokaj.

Dodao je da je optuženi, kad se pojavio na obližnjoj livadi pored njihove kuće, imao povredu u predjelu oka, iako to ranije u tužilaštvu nije spominjao.

“Niko me nije o tome pitao. Dovikivao je moje ime. Kad sam ga vidio bile su mu oči pune suza. Imao je povredu u predjelu oka. Bio je iscijepan. Bio je loše. Imao je tragove osušene krvi po licu. Pozvao sam advokata Lješkovića. Nije dolazila policija, advokat je zvao policiju i rekao da dolazi Ilir da se preda”, pojasnio je svjedok.

Osvrćući se na život Šejle sa njegovim bratom, rekao je da je Bakija, dok je bila u njihovoj kući, obavljala svoje vjerske običaje. Odgovarajući na pitanje advokata Srđana Lješkovića, branioca okrivljenog, dodao je da je Ilir rekao da mu je prijetio neko blizak Šabanu Bakiji i da se Šejla Bakija žalila na svog ujaka.

Advokatica Dijana Živković, prigovorila je iskazu Tonija Đokaja, navodeći da je on sračunat s ciljem da olakša optuženom položaj.

Otac optuženog, Prelja Đokaj, kazao je da dok su živjeli kod njih, Ilir i Šejla nisu imali problema i da zna da su se oni voljeli.

“Na moje insistiranje, nakon što su raskinuli, otišli smo kod porodice Bakija da bih pitao da li je Šejla imala neku neprijatnost dok je stanovala kod nas”, naveo je svjedok.

Dodao je da je bio na poslu kada mu je policija javila da je njegov sin pucao u Šejlu Bakiju.

Đon Đokaj, drugi brat optuženog, rekao je da je bio na poslu kada je saznao za tragični događaj. Naveo je da mu se brat nije povjeravao za odnos sa Šejlom Bakijom. Dodao je da su oni poštovali Šejlu i da je i ona njih.

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Ilira Đokaj, optuženog za ubistvo Šejle Bakije (19) i ranjavanja njenog oca Šabana (42), na Karabuškom polju u Tuzima.

U optužnici se navodi da je Ilir Đokaj 30. septembra 2021, oko 15.15, s predumišljajem ubio Šejlu Bakiju i pokušao da ubije njenog oca Šabana ispred njihove porodične kuće, jer je ona odbijala da obnovi nekoliko mjeseci ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa njim. Takođe, navodi se u optužnici, Ilir je proganjao Šejlu i neposredno i telefonom, govoreći joj da među njima nije gotovo i da je njen život u njegovim rukama.

On je iz pištolja nepoznate marke, kalibra 7,65 milimetara, koji je nevlašćeno držao i nosio, nakon razgovora tokom kojeg je Šejla ponovila da ne želi da obnovi zajednicu sa njim i da ga ne voli, a u prisustvu njenog oca, ispalio pet hitaca ka nesrećnoj djevojci, koji su je pogodili u predjelu grudnog koša, lijeve ruke i lijeve noge, usljed čega je preminula.

Kada je potom Šaban pokušao da ga uhvati za ruku, Ilir je pištolj okrenuo prema njemu i ispalio jedan metak pogodivši ga u grudi. On se potom udaljio ka svom vozilu marke ”audi”. Da bi, pošto je oštećeni Šaban krenuo za njim, okrivljeni, ponovo, ispalio dva projektila, od kojih je jedan oštećenog pogodio u predjelu stomaka i lijeve noge, dok je drugi pogodio u stub na terasi kuće. Šaban je zadobio povrede opasne po život.

(Kurir.rs/Vijesti)