Početna Vijesti Nije se pokajao, planira budućnost! Dječak ubica ne razmišlja o zločinu: Želja...

Nije se pokajao, planira budućnost! Dječak ubica ne razmišlja o zločinu: Želja mi je da kupim kamp prikolicu i putujem po svijetu

Želja za budućnost mi je da kupim kamp prikolicu i putujem po svijetu! Ovo je izjavio dječak (13) u danima poslije zločina koji je izvšio prije tačno dva mjeseca u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu kada je naoružan do zuba upao u školu i ubio svojih devet drugara i čuvara obezbjeđenja, dok je njih petoro ranio.

Sama pomisao da osumnjičeni dječak dok boravi u psihijatrijskoj ustanovi koju čuva policija, nakon počinjenog masovnog zločina razmišlja o svojoj budućnosti, dok je svojim vršnjacima istu tu svijetlu i perspektivnu budućnost ugasio prije tačno dva mjeseca je neshvatljiva.

– Dječak je za ova dva mjeseca navodno, samo dva puta stručnjacima u psihijatrijskoj ustanovi rekao “da mu je žao što je počinio zločin”. Naime, osumnjičeni maloletni ubica nijednog trenutka nije pokazao kajanje, niti empatiju za masakr koji je počinio iz očevog pištolja – kaže Kurirov izvor i dodaje:

– Samo je u dva navrata izrekao da osjeća pokajanje jer je ubio čuvara škole D. V. sa kojim je bio u dobrim odnosima. Da bi nakon nekog vremena pitao i za zdravlje svog najboljeg prijatelja kog je teško ranio u pucnjavi, gdje je naveo “da mu je žao što ga je pogodio i da nije htio njega da ga upuca”.

Teško povrijeđeni dječak, podsjetimo, nalazi se na liječenju u Čikagu.

Kako dalje navodi naš dobro obaviješten izvor, učenik zbog čijeg zločina je zanijemila cijela Srbija, ali i region, ne pokazuje emocije, već je veoma hladnokrvan.

– Osumnjičeni dječak, umjesto da osjeća kajanje za zločin koji je počinio, on, između ostalog, navodno, samo povremeno pita da li se o njemu piše u medijima, kako će biti kažnjen, s obzirom na to da zbog starosne dobi u trenutku kada je počinio zločin ne može krivično da odgovara (maloljetnik od 14 godina ne može krivično da odgovara, prim. aut.) za to djelo, kao i kada će ga pustiti na slobodu – kaže izvor i dodaje:

– Takođe, želio je da svojim roditeljima poruči da novac koji su štedjeli za njegovo školovanje prebace u indeksne fondove „kako im pare i trud ne bi propali“.

– Fasciniran sam Afrikom i stalno maštam o ratu – navodno je rekao dječak u jednom od razgovora poslije zločina, nakon što je izjavio da bi volio da kamp prikolicom putuje po svijetu.

U razgovoru s psiholozima i stručnim licima dječak je do sada upotrijebio i niz stručnih izraza i riječi, koje ne priliče djetetu njegovih godina.

Kada je dječak čuo da mu je otac uhapšen, rekao je da se nada da će prema njemu dobro postupati.

– Dječak je naveo „da njegov otac nije propalica već doktor i da se nada da prema njemu lijepo postupaju“. Recimo, on ne kaže hapšenje, već lišavanje slobode, a umjesto ubiti kaže „eliminisati žrtvu“. Kad govori o oružju, on upotrebljava riječi kalibar, zna gotovo sve marke pištolja i pušaka i kog su kalibra, koja municija ide za koje vatreno oružje – objasnio je ranije naš izvor.

  Izvor: Kurir