Početna Vijesti Konj je naletio na njega u punom galopu! Prijatelj Vladimira Koja o...

Konj je naletio na njega u punom galopu! Prijatelj Vladimira Koja o strašnim detaljima pogibije: Ne mogu da vjerujem!

Vladan Damjanović, vlasnik konjičkog kluba “Lastin put” sa knedlom u grlu govori o Vladimiru Koju, bratu glumca Nikole Koja, koji je preminuo usljed povreda zadobijenih na beogradskom hipodromu.

Kako kaže, Vladimir Kojo stradao je na hipodromu od udarca konja kog je trenirao.

– On je 7 godina bio trener u našem klubu, a posljednjih godinu dana nije jer sam ja povukao konje sa hipodroma, zbog loših uslova koji su tamo, nažalost. Vladimir tamo ima dva konja, galopera – počeo je Vladan.

– Vladimir je radio tu u Beogradu, na hipodromu. Ovaj slučaj, ovo što se njemu desilo, to se desi jednom u dvije milijarde slučajeva. On je izašao da zaustavi konja koji je zbacio jahača i konj je naletio na njega u punom galopu. Znači, direktan sudar… Niko tu nije kriv, ni konj ni on… Ja ne mogu da vjerujem da se ovo desilo – priča Damjanović, inače istaknuti trener već 40 godina.

– Oni jednostavno nisu vidjeli jedno drugo. Ni konj njega, ni on konja. To je kao kad čovjek padne s trotineta i pogine, nešto nevjerovatno da se desi – objašnjava šokirani Damjanović.

– To je konj koji je bio u treningu kod njega, znači njegov konj. Vladimir je bio deset dana u komi na VMA, sa višestrukim povredama glave i tijela… Ne znam šta bih vam više rekao. Strašno. Izgleda da Bog sebi stvarno zove najbolje. On je bio neponovljiv, duhovit, uvijek za šalu… Eto – ispričao je Kojov prijatelj.

ekskluziva.ba