Početna Vijesti Šmit se obraća javnosti u 14 sati: Hoće li biti novih sankcija...

Šmit se obraća javnosti u 14 sati: Hoće li biti novih sankcija Miloradu Dodiku

Očekivalo se da će danas Šmit se obratiti javnosti nakon što je sinoć najavio ozbiljne reakcije na odluku Narodne skupštine RS

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit (Christian Schmidt) danas će održati konferenciju za medije koja je planirana u 14 sati.

Ovo je saopćeno iz Ureda visokog predstavnik (OHR).

Očekivalo se da će danas Šmit se obratiti javnosti nakon što je sinoć najavio ozbiljne reakcije na odluku Narodne skupštine RS o nepriznavanju odluka visokog predstavnika i Ustavnog suda na prostoru ovog bh. entiteta.

epa09387662 The new High Representative and EU Special Representative in Bosnia and Herzegovina, German diplomat Christian Schmidt, gives a statement to the press in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 02 August 2021. Schmidt is the eighth international administrator in Bosnia and Herzegovina since the end of the 1992-1995 war. EPA-EFE/FEHIM DEMIR

– Stvari sam jako ozbiljno shvatio. Moja pozicija postoji da bih mogao zaštiti i zemlju i njene građane. I nakon groznih vremena, moramo osigurati da gradimo mirno društvo, a ovo što sad imamo je pokušaj uništavanja tog društva. Ovo je ozbiljan napad, ali mogu reći, budite spremni, bit će i ozbiljna reakcija – rekao je Šmit sinoć kod Senada Hadžifejzovića na Face TV.

avaz.ba