Početna Vijesti Glasnogovornik policije za medije: U Bihaću je uhapšen osumnjičeni za ubistvo, naređena...

Glasnogovornik policije za medije: U Bihaću je uhapšen osumnjičeni za ubistvo, naređena je obdukcija

Jutros smo dobili informaciju da je povrijeđeni u nesreći preminuo, kaže Dželalagić

U Bihaću je jutros preminuo Elvis Bajramović kojeg je Irman Žerić jučer namjerno udario automobilom zbog nekih nesuglasica koje su imali.

Ono što ovaj slučaj čini užasnim je činjenica da se nakon što je udario Elvisa o tome hvalio prijatelju na Facebooku.

Upravljao vozilom Fiat Stilo

Bahrudin Dželalagić, glasnogovornik MUP-a USK potvrdio je za „Avaz“ da je katonalni tužilac ovo djelo okvalifikovao kao ubistvo.

– Jučer u 17.40 sati u naselju Privilica dogodila se teška saobraćajna nezgoda gdje je vozač I. Ž., 1997. godište, sa vozilom Fiat Stilo, bh. oznaka, udario u pješaka E. B., 1990. godište, koji u tom momentu zadobio teške tjelesne povrede. Prevezen je u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, da bi jutros mi dobili informaciju da je isto lice od zadobivenih povreda preminulo. Na licu mjesta izvršene su uviđajne radnje, obaviješten je kantonalni tužilac koji je ovo djelo okvalificirao kao krivično djelo ubistvo. Bit će izvršena obdukcija. Osumnjičeni je lišen slobode u tokom dana bit će predak kanatonalnom tužiocu – kazao je za portal “Avaza” Bahrudin Dželalagić.

Objavljene prepiske

Na pitanje je li se osumnjičeni hvalio na Facebooku, jer su na društvenim mrežama već puštene objave, Dželalagić je kazao:

– Neke su prepiske izašle, međutim ne bih zalazio u taj dio istrage dok moje kolege to ne utvrde da li je tačno ili nije – kazao je Dželalagić.

avaz.ba