Početna Vijesti Partnerica Karima Benzeme prešla na islam: Priznala da je plakala tokom ceremonije

Partnerica Karima Benzeme prešla na islam: Priznala da je plakala tokom ceremonije

Džordan Ozuna je priznala da je prešla na islam prije dolaska u Saudijsku Arabiju sa svojim partnerom

Džordan Ozuna (Jordan), poznata manekenka i partnerica Karima Benzeme, otkrila je da je prešla na islam.

Benzema i Ozuna svoj život uspješno čuvaju od očiju javnosti, a nakon što je Amerikanka otkrila da je promijenila religiju inostrani mediji su se raspisali o njenom životu.

Džordan je naglasila da je glavni razlog njenog izbora da pređe na islam bio upravo Karim, sjajni fudbaler koji će karijeru nastaviti u saudijskom Al Itihadu.

– Kada sam upoznala Karima, nisam znala ko je on. Ja sam Amerikanka, ne znam puno o fudbalu. Od početka sam osjećala da je nešto drugačije. Karim je nevjerovatan tip. Toliko se smijemo zajedno. Kad kažem da je on moj najbolji prijatelj, stvarno to mislim – kazala je Ozuna.

– Prešla sam na islam. Bilo je to u madridskoj džamiji. To je bila mala i intimna ceremonija. Plakala sam kao djevojčica. Vrlo sam sentimetalna. Puno sam istraživala o ovoj vjeri i smatram da je prekrasna. Dirnulo me sve što sam pročitala o njoj. Za vrijeme ramazana sam čitala Kur’an i to me rasplakalo – dodala je Ozuna.

Njih dvoje su u vezi od prošle godine, a Karim i Džordan su već postali roditelji pošto se Amerikanka porodila krajem aprila. Spol i ime djeteta još uvijek nisu otkriveni.

avaz.ba