Početna Vijesti Kosta tražio jednu stvar! Ono što je rekao ljekarima ostavilo ih je...

Kosta tražio jednu stvar! Ono što je rekao ljekarima ostavilo ih je u šoku: Da li je normalno da dječak ubica ovo izjavi?!

Kosta Kecmanvoić je ponovo iznenadio zaposlene u zdravstvenoj ustanovi u koju je smješten i to samo jednom rečenicom.

Dječak-ubica Kosta Kecmanović, koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbjeđenja, smješten je na posmatranje i psihijatrijsko liječenje u jednu zdravstvenu ustanovu. Kako saznaje portal Republika.rs, Kosta je od momenta primanja u ustanovu promijenio više puta način ponašanja, ali ono što je tražio juče ljekare je ostavio u šoku.

Naime, Kosta Kecmanović je tražio da zovu nekog da ga ošiša.

– Samo im se odjednom obratio i izgovorio: “Zovite nekog da me ošiša! Ne sviđa mi se kako izgledam”. Svi su se šokirali – kaže dobro obaviješten izvor za portal Republika.rs.

Kako smo ranije pisali, dječak je u ustanovi pokazivao prvo ravnodušnost i to raspoloženje je trajalo više od mjesec dana. Nije pokazivao znake kajanja, a uglavnom je pitao kada će mu biti omogućeno da koristi kompjuter i da igra igrice.

Ipak, prije nekoliko dana je promijenio raspoloženje i postao daleko nervozniji. Sve učestalija pitanja je postavljao, a to je kada će biti pušten da izađe na slobodu – što inače nije u planu.

– Dječak ubica sebe posmatra kao normalnu osobu i o sebi govori na taj način. Istovremeno i dalje ne pokazuje kajanje zbog svirepog masovnog ub.stva, ili bilo kakvu emociju prema ub.jenim drugarima ili svojoj porodici, koju je takođe doveo u jezivu situaciju, posebno mlađu sestricu, ni krivu ni dužnu – kaže izvor.

Sagovornik je tada objasnio da dječak ub.ca iskazuje niz promjena u ponašanju.

– Burno reaguje na male, gotovo beznačajne povode, ili čak i bez povoda. Iskazuje nervozu i riječima i pokretima, sve češće zapitkuje i zahtijeva. Ali uvijek se sve vrti oko njega i sva pitanja koja postavlja vezana su isključivo za njega i njegov komfor. Ljudi iz spoljnog svijeta ga ne zanimaju! Njegova nervoza nije povezana sa bilo kakvim kajanjem zbog masovnog ub.stva. Njega zanima samo on sam – kaže izvor.

Dječak izgovara termine, koje čak ne poznaju ni pojedini odrasli ljudi, a kamoli djeca.

– Tokom razgovora sa stručnjacima, on izgovara riječi koje su čudne za jednog dječaka. Recimo, on ne kaže hapšenje, već lišavanje slobode, a umjesto ubiti kaže “eliminisati žrtvu”. Kada govori o oružju, on upotrebljava riječi kalibar, zna gotovo sve marke pištolja i pušaka i kog su kalibra, koja municija ide za koje vatreno oružje – objašnjavaju izvor upoznati sa slučajem i dodaju:

– Takođe, on kaže da se “razoružao”, a ne “spustio sam pištolj” ili “ostavio sam pištolj”, što bi bilo primjereno djetetu ili čak čovjeku koji nije u struci. Umjesto da kaže “pucao sam”, on kaže “otvorio sam vatru”. To je prilično atipično za dijete.

Izvor: Republika.rs