Početna Vijesti Ubici iz Mladenovca, njegovom ocu i ujaku zabranjeno raspolaganje imovinom

Ubici iz Mladenovca, njegovom ocu i ujaku zabranjeno raspolaganje imovinom

Na prijedlog punomoćnika oštećene porodice čija su oba djeteta ubijena u masakru početkom maja u selu Dubona kod Mladenovca, sud je donio rješenje kojim je zabranio raspolaganje imovine osumnjičenom za ovaj masakr Urošu Blažiću, kao njegovom ocu R.B. i njegovom ujaku G.G.

Njima je zabranjeno raspolaganje putničkim motornim vozilima koja posjeduju i sredstvima na bankarskim računima, navodi se u saopćenju punomoćnika oštećene porodice Panić, advokata Ivana Milosavljevića i Miloša Munića.

Punomoćnici su predložili sudu da donese ovo rješenje na, kako navode, osnovu više indicija “da neke osobe odnose pokretne stvari i odvoze vozila i priključne mašine iz posjeda osumnjičenih”, kako bi se otklonila mogućnost otuđenja i sklanjanja imovine radi izbjegavanja imovinskopravne odgovornosti prema oštećenima.

– Punomoćnici preduzimaju i druge aktivnosti u cilju prikupljanja podataka o imovini osumnjičenih radi podnošenja odgovarajućih prijedloga sudu za obezbjeđenje imovinskopravnog zahtjeva oštećenih u ovom istražnom postupku i nastoje da svojim angažovanjem aktivno doprinesu razjašnjenju svih releventnih činjenica i okolnosti u ovom krivičnom postupku – naveli su punomoćnici u saopćenju, prenosi Tanjug.

Uroš Blažić se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, dok je još jedan mladić tokom ovog vikenda podlegao povredama koje je tada zadobio.

Sumnja se da je Uroš Blažić nakon ubistva došao do naplatne rampe “Mali Požarevac” prijetio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gdje je i uhapšen.

Uroš Blažić se stavlja na teret krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korištenje tuđeg vozila.

On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen.

Nekoliko dana kasnije uhapšeni su njegov otac R.B, ujak G.G. i brat od ujaka B.G.i svi se nalaze u pritvoru.

 Izvor: Avaz